Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.08.2017 11:33

Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu zameranú na školské telocvične


Ilustračná snímka zdroj: minedu.sk


Projekty môžu byť zamerané na zlepšenie vybavenosti telocviční, ale aj výstavbu alebo rekonštrukciu športových priestorov. Žiadosti o poskytnutie dotácie je možné podávať do 29. septembra 2017.


Rezort na tento účel vyčlenilo v rozpočte takmer 5 miliónov eur. Dotáciu bude možné poskytnúť obciam, vyšším územným celkom a štátom uznaným cirkvám a náboženským spoločnostiam, ktoré sú zriaďovateľom základnej školy alebo strednej školy s viac ako 150 žiakmi. Podmienkou je, aby zriaďovatelia pred vyhlásením výzvy nečerpali financie zo štrukturálnych fondov na objekt, ktorý je predmetom žiadosti a rovnako nedostali prostriedky na tento účel v rámci minuloročnej výzvy, počas ktorej bolo podporených 448 rozvojových projektov. Za peniaze si môžu školy postaviť alebo zrekonštruovať telocvičňu, vynoviť cvičebný priestor, opraviť strechu či elektroinštaláciu, ale dotáciu môžu investovať napr. tiež do obnovy ústredného kúrenia alebo sociálneho zariadenia. Na jeden rozvojový projekt je možné získať dotáciu až do výšky 150-tisíc eur.  Žiadosti predkladá oprávnený žiadateľ prostredníctvom príslušného okresného úradu v sídle kraja, pričom urobiť tak môže do 29. septembra 2017. Viac informácií je zverejnených na webovej stránke rezortu školstva.

Autor: (ts-MŠVVŠ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2016
Kladné hospodárenie obce neovplyvnila ani kríza
Nová Ves nad Žitavou v okrese Nitra realizuje z vlastných zdrojov každoročne investície v priemere vo výške 45 000 eur.
viac
02.12.2016
Dnes sa uzatvára tretia výzva na materské školy.
Vyše tisícka vybraných obcí mohla dodnes - 2. decembra - požiadať o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a prestavbu materskej školy.
viac
20.05.2022
Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na ZŠ Komenského takmer za 2 mil. eur
Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur.
viac
12.02.2024
Miloslavov: Obec zverejnila výzvu na výstavbu telocvične v areáli ZŠ
Obec Miloslavov hľadá zhotoviteľa telocvične v areáli základnej školy. Predpokladaná hodnota investície je 2.112.974 eur. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %