Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.08.2017 03:22

Ministerstvo zjednodušilo podmienky výzvy na prístup k pitnej vode


Ilustračná snímka: (int).


Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje zjednodušilo podmienky výzvy na podporu prístupu k pitnej vode.


Touto zmenou (PDF, 509 kB) výrazne odbúralo administratívnu záťaž pre oprávnených žiadateľov.  Na výzvu je vyčlenených 16 000 000 eur.

Na základe pracovných stretnutí a rokovaní s oprávnenými žiadateľmi sa výrazne zjednodušili niektoré podmienky poskytnutia príspevku na výzvu. Oprávnené obce a mestá napríklad pri zdokladovaní vlastníctva k pozemkom pod vodovodom majú povinnosť doložiť iba stavebné povolenie. Štatutár obce namiesto výpisu z registra trestov doloží čestné vyhlásenie. Na výdajné miesta, ktoré sa napájajú už na existujúce vodovodné potrubie sa zaviedol individuálny benchmark. Hlavným cieľom týchto zmien je zjednodušiť podmienky pre žiadateľov a zefektívniť proces prípravy žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku.

Výzva s kódom OPLZ-PO6-SC611-2016-3 bola vyhlásená koncom roka 2016. Po prvej uzávierke hodnotiaceho kola v marci však ešte ostáva viac ako 15 mil. eur. Oprávnení žiadatelia z 1043 obcí a miest majú možnosť sa zapojiť do výzvy na podporu prístupu k pitnej vode v predĺženom termíne uzávierky výzvy  a to do 26. septembra 2017. V prípade otázok k výzve je možné svoju otázku zaslať na metodika.imrk.@minv.sk.

Aktualizovaný zoznam otázok k výzve. (PDF, 355 kB)

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
04.04.2017
Prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) otvorilo druhé hodnotiace kolo v rámci výzvy, ktorá je zameraná na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
22.11.2018
Ministerstvo vnútra SR pomôže obciam s bývaním rómskych komunít
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), vyhlásilo dňa 19. novembra 2018 výzvu zameranú na zlepšené formy bývania.
viac
22.10.2020
Výzva na podporu komplexného prístupu v MRK v PSK
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť OPĽZ vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zameranú na podporu komplexného prístupu v šiestich obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami v Prešovskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %