Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.05.2018 11:58

Mladí ľudia budú opäť pomáhať dobrovoľníctvom komunitám v meste


Ilustračná snímka, zdroj: prievidza.sk


Mladí ľudia budú môcť opäť po roku ukázať, že im záleží na Prievidzi a zaujíma ich, čo sa v nej deje. Od 2. do 10. júna tam uskutočnia týždeň dobrovoľníckych aktivít pod názvom Mladí pre Prievidzu.


Počas tohto týždňa budú môcť vlastnými nápadmi a rukami urobiť mesto krajším a príjemnejším, informovala spoluorganizátorka podujatia Mária Mondočková.      

"Do aktivít sa zapoja mladí ľudia, žiaci stredných a základných škôl a neziskové organizácie. Radi prijmeme pomoc od každého, kto má chuť pripojiť sa k tomuto projektu. Každá škola, organizácia či jednotlivec si môže vytvoriť svoju vlastnú aktivitu alebo sa zapojiť do tých už pripravených. Pôjde o čistenie bežeckej dráhy, prehliadku katakomb Piaristického kostola či zábavno-športové popoludnie pre deti a mládež mesta," priblížila Mondočková.       

Organizačný tím zložený zo zástupcov Fóra detí a mládeže mesta Prievidza bude podľa nej nápomocný v trvaní celej akcie a rád poradí, ako sa zapojiť do aktivít alebo premeniť nápad dobrovoľníkov na skutočnosť. "Všetky dôležité informácie spolu so zoznamom pripravovaných aktivít nájdu záujemcovia na stránke Mladí pre Prievidzu - mládežnícke dobrovoľníctvo na Facebooku," dodala.       

Podujatie sa uskutočňuje s podporou mesta Prievidza, Centra voľného času v Prievidzi a miestneho subdodávateľa pre automobilový priemysel.       

Vlani v júni sa pomôcť svojmu okoliu prostredníctvom dobrovoľníckej činnosti rozhodlo 763 ľudí, ktorí zrealizovali 27 rôznych aktivít a odpracovali celkovo 1923 hodín. Dobrovoľníci vtedy maľovali plot pri železničnom depe či komunitné centrum na Ciglianskej ceste, vyčistili mestský park, namaľovali čiary v Necpaloch na ihrisku, vyčistili si okolie škôl, sadili stromčeky, navštívili seniorov, robili prehliadku v Piaristickom kostole. Mladí tiež zorganizovali víkendový vzdelávací pobyt v okolí Brezna pre deti z detských domovov či hmotnú zbierku pre finančne znevýhodnené rodiny.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom
Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.
viac
28.03.2019
V medzinárodnej dejepisnej súťaži zabojovali študenti zo 14 gymnázií TSK
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 27. marca 2019 už po piatykrát konala prestížna stredoškolská dejepisná súťaž slovenských a českých gymnázií. Poslednýkrát preverila vedomosti žiakov z oblasti československých dejín, ktoré uzatvorila etapa rokov 1978 – 1992.
viac
04.04.2019
Mladí ľudia chcú viac informácií o EÚ
BSK sa dlhodobo venuje komunikácii európskych tém smerom k študentom stredných župných škôl. Preto spolu s Kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku opäť zorganizovali diskusný event s názvom Voľby do Európskeho parlamentu 2019, ktorý sa konal v pondelok v Divadle Aréna.
viac
14.09.2022
Počas Týždňa dobrovoľníctva je pre záujemcov pripravených viac ako 500 aktivít
Počas Týždňa dobrovoľníctva je od 16. do 22. septembra pre záujemcov pripravených viac ako 500 aktivít. Celkovo sa do 14. ročníka celoslovenskej kampane prihlásilo 250 organizácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %