Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.09.2018 03:05

MsZ schválilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v meste


Ilustračná snímka, zdroj: Skalica - OMA.sk


Mestské zastupiteľstvo v Skalici v stredu odsúhlasilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v centrálnej mestskej zóne. Mesto zareagovalo na podnety od občanov mesta a Mestskému úradu uložilo, aby vypracoval koncepciu plateného parkovania v centre mesta.


"Už v minulosti som požadoval, aby bola takáto koncepcia nielen vypracovaná, ale aby bolo platené parkovanie v Skalici zavedené. Situácia v meste začína byť neúnosná, keďže si z centra mesta spravili niektorí ľudia parkovacie zóny," uviedol k danému návrhu poslanec mestského zastupiteľstva Dušan Krivský.       

Koncepcia plateného parkovania bude predložená už na prvé zasadnutie mestských poslancov v roku 2019. Ak bude schválená, môže začať platiť ešte v priebehu roka. "Na Mestskej rade sme prebrali klady aj zápory zavedenia poplatku za parkovanie. Rozhodli sme sa pre vypracovanie koncepcie, ktorá nám ukáže, čo bude pre mesto najvýhodnejšie. Teraz je ešte skoro hovoriť, ktorých ulíc by sa to dotklo a aké vysoké poplatky bude mesto vyberať," doplnil poslanec Martin Kojš.       

Ako ďalej uviedol, bude sa musieť vyriešiť viacero otázok, keďže zavedenie parkovacieho poplatku môže priniesť zvýšený nápor na ulice v tesnej blízkosti centra. Doriešiť bude nutné aj parkovanie obyvateľov centra Skalice, ktorí by platili nižšiu výšku parkovacieho poplatku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
29.01.2019
Z XIV. zasadnutia Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja
Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja po prvýkrát v tomto roku rokovalo v pondelok 28. januára 2019 pod vedením župana Jaroslava Bašku. V poradí XIV. zasadnutia sa zúčastnilo 35 poslancov. Schôdzu bolo už tradične možné sledovať prostredníctvom on-line prenosu na webovom sídle www.tsk.sk.
viac
07.02.2020
Z rezervného fondu vyčlenili peniaze na sedem projektov
Sumu 158.300 eur vyčlenilo mestské zastupiteľstvo z rezervného fondu Moldavy nad Bodvou na sedem projektov. Peniaze na ne odobrili na prvom tohtoročnom rokovaní.
viac
09.12.2020
MsZ schválilo "zákon roka", počíta s úverom 13 miliónov eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici v utorok jednomyseľne schválili vyrovnaný rozpočet na budúci rok vo výške zhruba 90 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %