Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.09.2018 11:05

Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši otvorilo Jánošíkovu záhradu


Slovakia Múzeum Janka Kráľa Liptovský Mikuláš. Ilustračná snímka, zdroj: CITY LIFE Slovakia


Priestor za budovou mestského Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši je opäť o niečo atraktívnejší pre verejnosť, v uplynulých dňoch tam otvorili Jánošíkovu záhradu. Tá je plná atrakcií pre rodiny s deťmi, materské školy a všetkých, ktorí sa radi zabávajú.


Hostia tam môžu hľadať Jánošíkov poklad, strieľať do zbojníckeho terča, kresliť kriedami, poskladať pexeso zo súdnej siene, deti sa zahrajú na pieskovisku a rodičia môžu oddychovať v zeleni záhrady.       

"Záhrada mestského múzea sa nachádza priamo v centre Liptovského Mikuláša. Má atraktívnu polohu, preto sa ju snažíme využiť. Čoraz častejšie ju objavujú ľudia. Stala sa miestom stretnutí a spoločenských podujatí. Už niekoľko sezón v nej funguje liptovskomikulášske letné kino. Chceli sme však ešte viac pritiahnuť pozornosť ľudí k tejto záhrade, pretože sa síce nachádza priamo v centre, no z námestia si ju človek ťažko všimne," uviedol riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.       

Dodal, že pozornosť chcú zvýšiť najmä prostredníctvom školskej a predškolskej mládeže. "Do záhrady sme nainštalovali interaktívne prvky, ktoré by mali zabaviť najmladšiu generáciu, ale, samozrejme, ju aj trocha poučiť o histórii. Sprístupneným oddychovej zóny v múzejnej záhrade a jej pretvorením na priestor pre rodinu sme sa rozhodli byť bližšie verejnosti. Nie je to však jediná novinka v našom múzeu," priblížil riaditeľ.       

Vzhľadom na zvyšujúce sa požiadavky návštevníkov a narastajúci počet turistov v centre mesta zmenilo múzeum aj prevádzkové hodiny. Kým v minulosti boli jeho brány cez pracovný týždeň otvorené od 8.00 do 16.00 h a cez víkendy od 9.00 do 17.00 h, odteraz budú jeho priestory návštevníkom k dispozícii každý deň aj cez sviatky v čase od 10.00 až do 18.00 h.       

Záhrada je prístupná vždy počas otváracích hodín múzea bezplatne, rezervácia dopredu nie je potrebná.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
31.01.2022
Celoročná výstava pripomenie 90. výročie mikulášskeho hokeja
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu prostredníctvom Múzea Janka Kráľa. Predstaví najvýznamnejšie medzníky, úspechy a osobnosti spojené s históriou hokeja v srdci Liptova.
viac
02.02.2022
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea otvorili pre verejnosť
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea (ZM) v Michalovciach, ktorá vlani podstúpila rozsiahlu rekonštrukciu, otvorili pre verejnosť.
viac
04.11.2023
V Liptovskom Mikuláši otvorili prvú komunitnú záhradu
Pestovanie ovocia a zeleniny na organickej báze aj aktívny odpočinok poskytne prvá komunitná záhrada v Liptovskom Mikuláši. Nachádza sa povyše separačnej haly na Podbrezinách a otvorili ju v týchto dňoch. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %