Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
19.05.2016 10:00

Múzeum opäť otvára poradňu pre hubárov i bylinkárov


Ilustračná snímka: (int.)


Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši pripravilo aj v tomto roku hubársku a bylinkársku poradňu. K dispozícii je až do polovice novembra každý pondelok od 13. do 15. hod. v budove múzea.


Poradňa je určená pre všetkých, ktorí radi zbierajú huby alebo bylinky a potrebujú radu. "V predchádzajúcich rokoch sa nám osvedčila. Snažíme sa ju napasovať práve na obdobie, keď sa začína hubárska či bylinkárska sezóna," povedala riaditeľka Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši Dana Šubová.      

Ako ďalej uviedla, odborní pracovníci múzea sa so záujemcami radi podelia o svoje skúsenosti v tejto oblasti. "Poskytnú mnohé zaujímavé a užitočné informácie o miestach výskytu, správnom zbere i možnostiach spracovania húb a byliniek a určite dajú aj dobré rady, ktoré môžu využiť pri bezpečnom určovaní jednotlivých druhov tak, aby čo najlepšie slúžili svojmu úžitku," doplnila.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
13.05.2019
Geniálny Lipták Aurel Stodola - 160. výročie narodenia
Na sobotu 11. mája 2019 pripadlo 160. výročie narodenia svetoznámeho fyzika, technika a humanistu Aurela Stodolu. Väčšine Slovákov nie je známy, ale všetci technici ho považujú za ikonu vedecko-technickej revolúcie, bol dokonca učiteľom a priateľom legendárneho Alberta Eisteina.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
31.01.2022
Celoročná výstava pripomenie 90. výročie mikulášskeho hokeja
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu prostredníctvom Múzea Janka Kráľa. Predstaví najvýznamnejšie medzníky, úspechy a osobnosti spojené s históriou hokeja v srdci Liptova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %