Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.07.2019 08:05

Na bezplatné wifi v centre sa už pripojilo 250-tis. zariadení


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


K bezplatnej wifi sieti VisitBratislava, ktorá je k dispozícii v 13 lokalitách centra hlavného mesta, sa počas prevádzky pripojili používatelia prostredníctvom 250-tis. zariadení. "Ich počet naďalej stúpa," informovali TASR zástupcovia mestskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board.


Pripojením užívateľ získa aj tipy, čo vidieť a zažiť v Bratislave, zoznam podujatí či ďalšie informácie o meste prepojením na web visitbratislava.com. „Za pomerne krátky čas sme dosiahli 1,6 milióna pripojení, čo naznačuje, že sa nám darí i týmto spôsobom propagovať podujatia a atraktívne miesta Bratislavy,“ uviedla predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová. „Najviac pripojených je v mesiacoch júl až september, teda počas letnej turistickej sezóny,“ dodala.       

Wifi spoty pokrývajú veľké námestia v centre mesta a nábrežie Dunaja. „Najviac pripojených zariadení je na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí, pričom prevládajú mobilné zariadenia v slovenskom a anglickom jazyku. Užívatelia sú najčastejšie z rusky, nemecky a španielsky hovoriacich krajín,“ dodala Melicharová.       

Pokrytie bezplatným wifi by sa malo rozšíriť o ďalšie miesta, kde je veľká koncentrácia ľudí. Do siete by malo pribudnúť Námestie SNP, Hurbanovo námestie, Obchodná ulica, Poštová ulica, Kollárovo námestie, Michalská ulica, Ventúrska ulica, Sedlárska ulica a  Jedlíkova ulica.      

V budúcnosti sa plánuje uplatniť ešte geolokačný princíp. „Podľa miesta pripojenia sa používateľ dostane ku konkrétnej informácii o lokalite a pamiatkach v okolí,“ ozrejmila Melicharová. Pripomenula, že podobným spôsobom bol obsah upravený už počas tohtoročného svetového hokejového šampionátu, kedy po prihlásení sa do wifi siete mali užívatelia k dispozícii informácie o majstrovstvách sveta.       

Aktivity BTB súvisiace s prevádzkou wifi siete v centre Bratislavy boli realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2018
Príspevok na bezplatné WiFi chcú samosprávy využiť s čo najväčším efektom
Príspevok Európskej komisie (EK) vo výške 15 000 eur na bezplatné WiFi v obciach využijú úspešné samosprávy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) na zabezpečenie signálu predovšetkým v centrálnej zóne či na miestach, kde sa pohybuje najviac ľudí.
viac
23.11.2019
V centre Bratislavy sa začali vianočné trhy, tie mestské majú nový koncept
V centre Bratislavy zavládla vianočná atmosféra. Na Hlavnom, Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí sa totiž včera - piatok - začali vianočné trhy.
viac
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
16.04.2022
Bratislava v centre mesta spúšťa sedem fontán, ostatné spustí postupne
Bratislava spúšťa v centre mesta prvých sedem fontán. Ostatné budú spúšťané postupne. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %