Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.03.2018 11:43

Na Čermáni sa začala výstavba novej športovej haly za vyše 900-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: nitralive.sk


V nitrianskej mestskej časti Čermáň sa začala výstavba novej športovej haly. Vyrastie na Hlbokej ulici, na mieste bývalej telocvične, ktorú zničil požiar. Slúžiť by mala nielen verejnosti, ale aj žiakom Základnej školy na Cabajskej ulici.


Podľa zmluvy, ktorú podpísali zástupcovia mesta a realizátora stavby, by výstavba mala trvať približne polroka. Celková hodnota diela vrátane DPH predstavuje 909.521 eur. Jednopodlažný objekt bude tvoriť hala A s telocvičňou a hala B, v ktorej sa bude nachádzať sociálno-technologické zázemie.         Mesto Nitra pôvodne uvažovalo o výstavbe športovej haly za 1,5 milióna eur, na výstavbu sa však nepodarilo získať dotáciu z ministerstva školstva. Mesto sa preto rozhodlo realizovať finančne menej náročný projekt, ktorý bude financovať z vlastných zdrojov, potvrdil prednosta nitrianskeho mestského úradu Igor Kršiak.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
27.04.2021
Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala
Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.
viac
19.05.2023
Pri Základnej škole Želiarska začína výstavba školskej športovej haly
Nová školská športová hala vyrastie pri Základnej a materskej škole na Želiarskej ulici v košickej mestskej časti Ťahanovce. Jej výstavbu vo štvrtok začali symbolickým poklepaním základného kameňa florbalovými hokejkami.
viac
27.07.2023
Petržalka začala s výstavbou multifunkčnej športovej haly Pankúchova
Bratislavská Petržalka začala s výstavbou novej multifunkčnej športovej haly Pankúchova za viac ako 2,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %