Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.08.2018 09:16

Na ceste k slovenskej štátnosti


Ilustračný výrez plagátu


Najcennejšie archívne dokumenty mapujúce vyše 100 rokov existencie Slovenska budete môcť vidieť v košickej Kunsthalle


Ministerstvo vnútra v rámci osláv 25. výročia vzniku Slovenskej republiky, 50. výročia obrodného procesu a 100. výročia vzniku Československej republiky pripravuje konferenciu

NA CESTE K SLOVENSKEJ ŠTÁTNOSTI,

v dňoch 18. – 20. septembra v košickej Kunsthalle.

Na trojdňovom podujatí, nad ktorým prevezme záštitu štátny tajomník MV SR Rudolf Urbanovič, sa stretnú odborníci-archivári z celého Slovenska, akademickí pracovníci, vrátane hostí z Českej republiky. Jedným z hlavných momentov podujatia bude unikátna zážitková výstava viac ako 600 archívnych dokumentov zachytávajúcich dianie, ktoré formovalo našu súčasnosť.

Slávnostné otvorenie výstavy pripravenej interaktívnou formou sa uskutoční počas druhého dňa konferencie, 19. septembra 2018 o 17. 00 hodine. Odporúčame všetkým nenechať si ujsť prehliadku expozície do detailov pripravenú v spolupráci s archivármi z celého Slovenska.

Výstavu takéhoto charakteru a rozsahu v najbližších rokoch nezažijete.

Aj preto je podujatie neopakovateľnou príležitosťou pre odborníkov i nadšencov všetkých vekových kategórií obohatiť si vedomosti o historickom vývoji vzniku Československa a nasledujúcich dejinných udalostí až k vzniku súčasnej Slovenskej republiky, členskej krajiny EÚ, vzájomné stretnutia nevynímajúc.

Podrobnosti o programe konferencie, o prihlasovaní na konferenciu, možnostiach ubytovania a podobne budeme postupne zverejňovať na stránke

http://www.minv.sk/?na-ceste-k-slovenskej-statnosti

Autor: (mv sr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Mestský archív sprístupní verejnosti najvzácnejšie listiny a dokumenty
Vzácne a významné listiny a dokumenty, ako aj ďalšie zaujímavosti z Archívu mesta Košice si budú môcť záujemcovia pozrieť počas Dňa otvorených dverí v stredu 19. októbra.
viac
16.05.2018
Na Bratislavskom hrade sú vystavené vzácne dokumenty o vzniku Československa
Česko-slovenskú/Slovensko-českú výstavu na druhom poschodí Bratislavského hradu obohacujú tri významné dokumenty súvisiace so vznikom Československa pred 100 rokmi. Sú to ratifikačné protokoly mierových zmlúv z Versailles, Saint-Germain a Trianonu, ktoré sú uložené v Paríži.
viac
15.09.2018
Výstava archívnych dokumentov priblíži dejiny Slovenska
Ministerstvo vnútra v rámci osláv 25. výročia vzniku Slovenskej republiky, 50. výročia obrodného procesu a 100. výročia vzniku Československej republiky pripravuje konferenciu NA CESTE K SLOVENSKEJ ŠTÁTNOSTI v dňoch 18. – 20. septembra v Historickej radnici mesta Košice.
viac
23.09.2020
Na Mariánskej hore otvoria výstavu venovanú pápežovi Jánovi Pavlovi II.
V meste Levoča otvoria v utorok (22. 9.) o 16.00 h výstavu s názvom "Ján Pavol II. a Slovensko" pri príležitosti roku sv. Jána Pavla II. a 100. výročia jeho narodenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %