Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.09.2019 12:10

Na cyklotrase Na bicykli po stopách histórie sa pripravuje montáž lávok


Ilustračná snímka, zdroj: tempish.com


S osádzaním dvoch cyklomostov na novovznikajúcej cyklotrase vedúcej z Trenčianskeho hradu až po hranicu s Českou republikou sa začne počas prvých októbrových dní.


Nová medzinárodná cyklotrasa povedie nielen popri najstaršom pútnickom mieste na Slovensku, ale i ponad rieky Vlára a Súčanka. V dvoch úsekoch, kde cyklotrasa križuje spomínané vodné toky, sa v súčasnosti pripravuje osadenie oceľových lávok.

„So samotnou montážou lávok sa pravdepodobne začne v prvých októbrových dňoch. Predpoklad je, že ako prvá sa osadí tá ponad rieku Vlára, po nej bude nasledovať montáž cyklomostu ponad Súčanku. Aktuálne prebieha druhý nástrek konštrukcie mosta a vyrábajú sa ložiská, aby bolo možné lávky osadiť,“ priblížili Radovan Hladký, poverený riadením Odboru dopravy na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja s tým, že stavebné práce pokračujú aj na ďalších úsekoch cyklotrasy, kde sa budujú konštrukčné vrstvy vozovky.

„Práce súvisiace so zlepšovaním podložia boli do dnešného dňa realizované na približne 1,5 km úseku cyklotrasy z celkových viac ako 6 km. V súčasnosti tieto práce prebiehajú v inundácii Váhu, s cieľom dokončenia ucelených úsekov,“ doplnil stavebný dozor Igor Ševčík.

Cieľom projektu Na bicykli po stopách histórie, na ktorom spolupracuje Trenčiansky samosprávny kraj s mestom Brumov – Bylinice (Česká republika), je vybudovať medzinárodnú cyklotrasu s turistickým a kultúrnym prínosom, ktorá bude zároveň aj praktickou, ekologickou a bezpečnou možnosťou dochádzania za prácou pre obyvateľov okolitých obcí.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2018
Trenčiansky hrad prilákal vlani viac ako 120 000 návštevníkov
Počas roka 2017 to na Trenčianskom hrade žilo. Návštevníci mali okrem zaujímavých podujatí možnosť nahliadnuť do zrekonštruovaných priestorov Matúšovej veže, či po desaťročí skontrolovať presnosť hodín na Matejovej veži.
viac
03.08.2020
Trenčiansky hrad onedlho privíta nových nájomníkov
Na južnej strane hradu pribudlo sedem statných drevených úľov. Ich hlavnou úlohou bude upozorňovať verejnosť na ekologizáciu Slovenska a včelárenie v rámci biochovov.
viac
15.12.2022
Na Trenčianskom hrade otvorili výstavu kostýmov z československých rozprávok
Tridsaťsedem kostýmov z desiatich legendárnych československých rozprávok môžu od stredy obdivovať návštevníci kasárne Trenčianskeho hradu. Informovala o tom hovorkyňa Trenčianskeho múzea v Trenčíne Katarína Špačková.
viac
07.08.2023
Istebnícku ulicu v Trenčíne spojila s hrádzou nová cyklotrasa za 219 000 eur
Trenčianska radnica dokončila z eurofondov výstavbu novej cyklotrasy spájajúcej Vážsku cyklomagistrálu s Istebníckou ulicou. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %