Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.05.2016 01:40

Na deň detí z Košíc do Rožňavy historickým vlakom


Cestujúci sa môžu tešiť na bohatý program. Snímka: (khkv).


Aktivisti z košického Klubu historických koľajových vozidiel pozývajú rodičov a deti pri príležitosti Medzinárodného dňa detí na jazdu historickým vlakom z Košíc do Rožňavy.


Neprehliadnuteľná súprava červených „Hurvínkov“ vyrazí z hlavnej železničnej stanice v sobotu 28. mája o 8:00. Rodičia spolu s deťmi môžu na vlastnej koži zažiť ako sa cestovalo kedysi na drevených laviciach a vo vozni, kde vykurovanie zabezpečuje piecka na tuhé palivo.

„Do Rožňavy dorazíme pred 10. hodinou. Navštívime Banícke múzeum, prezrieme si centrum mesta s výkladom sprievodcu a tí zdatnejší môžu vystúpiť na mestskú vežu, odkiaľ je nádherný výhľad na celé mesto,“ pozýva Ľubomír Lehotský z Klubu historických koľajových vozidiel.

Počet miest je obmedzený. Záujemcovia si môžu už teraz svoje miesto rezervovať na rezervaciekhkv@gmail.com

Viac informácií nájdete na www.khkv.sk

Červené Hurvínky s nezameniteľným dreveným interiérom boli kedysi symbolom osobnej prepravy v Československu. Po 2. svetovej vojne ich za tri roky produkcie vyrobili takmer 550 kusov. Stali sa najrozšírenejším motorákom tej doby a v prevádzke vydržali vyše 30 rokov. Dnes ich opäť vídať na mimoriadnych nostalgických jazdách.

Klub historických koľajových vozidiel sa ako jediný klub svojho druhu v Košickom kraji, venuje záchrane a obnove železničnej histórie. Pravidelne organizuje výlety historickými motorákmi M 131.1125 a M 131. 1538 známymi aj ako „Magda a Ľubka“ po zrušených a zabudnutých tratiach Slovenska.

 

 

Autor: (khkv)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
Historickým vláčikom na Šarišský hrad
Klub historických koľajových vozidiel z Košíc pozýva na nenáročný poldenný výlet vhodný pre rodiny s deťmi na Šarišský hrad. Historická súprava červených motoráčikov typu M 131, tzv. Hurvínkov sa vydá na svoju ďalšiu púť už v sobotu 27. mája z Košíc do Veľkého Šariša.
viac
30.05.2019
Deň detí, nábor mladých i veľký vlakový výlet do praveku
Košická detská historická železnica pripravila pre svojich najmladších a najvernejších cestujúcich malú odmenu pri príležitosti ich sviatku.
viac
25.05.2021
Deti oslávia svoj deň vo vlaku a v kaštieli
O tom, či mali deti hračky aj v minulosti, čo robili, keď nebol televízor či počítač a ako sa im žilo kedysi v kaštieli sa môžete dozvedieť na prvom Veľkom vlakovom výlete z Košíc do Betliara a Dobšinej už túto sobotu 29. mája.
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %