Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.08.2016 09:00

Na Devíne opäť „Pocta slobode“


Pozvánka.


Bratislavský samosprávny kraj už po ôsmy raz pripravuje koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“, ktorý bude už tento piatok na bratislavskom hrade Devín. Predstavia sa Jana Kirschner, Szidi Tobias a Sima Martausová. Vstup na podujatie je voľný.


Koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“ je od roku 2009 neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho a spoločenského diania v Bratislave, s presahom na celé Slovensko.

Slávnostný koncert Bratislavského samosprávneho kraja „Pocta slobode 2016“ sa koná pri príležitosti 48. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 72. výročia SNP a 27. výročia pádu železnej opony.

„Koncert Pocta slobode je poctou občiansko – demokratickým tradíciám Slovenska. Táto novodobá koncertná tradícia vznikla pri príležitosti 20. výročia pádu železnej opony, výročia Nežnej revolúcie, s pripomienkami výročí boja slovenského národa proti fašizmu. Devín sa v tejto oblasti stal symbolom pre celú krajinu a stáva sa pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska. Nie je to až tak dávno, kedy tu bol plot z ostnatého drôtu,” povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

O umelecký zážitok sa tento rok postarajú slovenské speváčky Jana Kirshner, Szidi Tobias a Sima Martausová, ktoré návštevníkom prinesú známe i menej známe skladby.

Koncert sa uskutoční v piatok 19. augusta o 18:30 hod. na hrade Devín a vstup je voľný.

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
21.12.2016
Silvestrovať sa bude tento rok na Hviezdoslavovom námestí
Ani tento rok hlavné mesto nezaháľalo, čo sa týka príprav na tohtoročný Silvester, aby všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta prinieslo veľa radosti a potešenia.
viac
23.12.2016
Sviatočný koncert v kaplnke
Považské múzeum v Žiline srdečne pozýva na Sviatočný koncert v kaplnke Budatínskeho hradu, v pondelok 26. decembra 2016 o 14. hodine.
viac
21.07.2021
Rákociho palác rozozvučia staré melódie aj Prešovský graduál
Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich návštevníkov ochutnávku zo svetskej hudby 17. a 18. storočia. Kapela Musica Historica z Budapešti vystúpi v Prešove po prvýkrát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %