Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.11.2018 02:10

Na efektívne čerpanie eurofondov má dohliadať Sekcia koordinácie projektov


Ministerstvo spravodlivosti SR


Na lepšie čerpanie eurofondov a na kvalitné a správne riadenie projektov bude dohliadať novovzniknutá Sekcia koordinácie projektov, ktorú zriadilo Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR.


Má zabezpečiť, aby sa projekty koordinovali na jednom mieste a aby rezort spravodlivosti čerpal eurofondy efektívnejšie. TASR informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Drobová.       

Doteraz si svoje projekty a časti projektov riadili jednotlivé sekcie ministerstva spravodlivosti. Práve to mohlo v niektorých prípadoch spomaliť aplikáciu niektorých procesov do praxe. Na jednom projekte totiž mohli podľa Drobovej čiastkovo pracovať viaceré sekcie, čo komplikovalo koordináciu ich vzájomnej súčinnosti.       

Práve tento fakt sa stal podnetom na vytvorenie novej Sekcie koordinácie projektov. “Má za úlohu dohliadať na spôsob riadenia projektov, na použitie materiálnych a finančných zdrojov počas priebehu projektu a riešiť všetky otázky s tým spojené," priblížil minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Čerpanie finančných prostriedkov na projekty rezortu spravodlivosti, rovnako ako aj priebeh samotných projektov sa týmto podľa neho urýchli a zefektívni.”     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Michalovce skončili tretie na Slovensku v získavaní projektov z eurofondov
Mesto Michalovce získalo v uplynulom programovom období v rokoch 2007–2015 zo štrukturálnych fondov 17 690 470 eur. V počte získaných projektov sa samospráva umiestnila na treťom mieste v rámci samospráv Slovenskej republiky za mestami Košice a Prešov.
viac
26.06.2017
Projekty pre marginalizované rómske komunity zaznamenali pokrok
Odbor inklúzie marginalizovaných rómskych komunít v rámci sekcie európskych programov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (MV SR) zodpovedá za časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ).
viac
25.02.2019
Na obnovu kultúrneho domu a revitalizáciu sídliska majú 2,5 milióna eur
Obnova kultúrneho domu a tiež revitalizácia vnútrobloku sklárskeho sídliska by mali byť najväčšími investíciami mestskej samosprávy v Poltári v tomto a budúcom roku. Na oba projekty získalo mesto nenávratný finančný príspevok z eurofondov, dohromady zhruba 2,5 milióna eur.
viac
03.03.2021
Do ŽSK sa vlani dostalo cez IROP vyše sedem miliónov eur
Do Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa v roku 2020 dostali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja finančné prostriedky vo výške zhruba sedem miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %