Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.05.2017 01:23

Na konferencii Metro ON LINE predstaví Atos víziu miest budúcnosti


Konferencia Metro ON LINE sa tento rok uskutoční 24. - 26. mája v priestoroch Aquacity Poprad.


Inteligentné mestá sa týkajú aj Slovenska. Spoločnosť Atos, líder v oblasti digitálnej transformácie, na konferencii Metro ON Line, ktorá sa koná od 24. do 26. mája, predstaví možnosti ako aj v bežných slovenských podmienkach vybudovať „smart city“.


Hostiteľom 11. ročníka najväčšej medzinárodnej konferencie telekomunikačných operátorov je tento rok mesto Poprad, jeden zo zakladajúcich členov záujmového združenia Slovak Smart City Cluster, do ktorého od začiatku patrí aj spoločnosť Atos.

„Koncept smart city je o tom, akým spôsobom prepojiť rôzne agendy a rôzne riešenia,“ hovorí Jiří Stich. Expert spoločnosti Atos na konferencii porozpráva o tom, ako môžu klastre pomôcť starostom a primátorom miest. „Slovak Smart City Cluster ponúka platformu na diskusiu, vzájomné prepájanie a výmenu skúseností, aby myšlienka inteligentných miest nestroskotala na praktických úskaliach a nedostatku skúseností. Práve združenie, ktorého členom sú nielen firmy ako Atos, ale aj akademická sféra a samosprávy, ponúka dostatok odborníkov s reálnymi skúsenosťami,“ dodáva Stich.

 

Skúsenosti aj z Fínska

Na konferencii v jedinečnom priestore green-rezortu Aquacity Poprad sa o svoje skúsenosti podelí aj zástupca svetového lídra v riešeniach inteligentného mesta, fínske Smart City Oulu.

„Technológie sú len jednou z častí kvality smart,“ vysvetľuje Peter Chochol, odborník spoločnosti Atos na riešenia pre inteligentné mestá, ktorý na konferencii povedie workshop k Eco Mobility. „Smart city je najmä o vízii a nápadoch, pričom hlavným cieľom je kvalita života obyvateľov, kvalita prostredia pre podnikateľov a spokojnosť návštevníkov. Inteligentné mesto nie je cieľom, ale prostriedkom ako obci, mestu či regiónu zaistiť udržateľný rozvoj, vytvárať atraktívne miesto pre život a fungovať efektívne.“

 

Nielen o mestách

Konferencia Metro ON Line je tematicky je rozdelená do troch častí. Okrem problematiky inteligentných miest sa bude venovať aj diskusii o high-tech produktoch pre pasívnu a aktívnu infraštruktúru, telekomunikačných zariadeniach a technologických procesoch i o tom, ako možno moderné technológie využiť v mestách.

Viac informácií i kompletný program konferencie Metro ON Line nájdete na internetovej stránke www.metroonline.sk.

 

O Atos

Atos so svojimi približne 100 000 zamestnancami v 72 krajinách a ročným obratom vo výške 12 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Atos je európskou jednotkou v riešeniach Big Data, kybernetickej bezpečnosti, vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry (High Performance Computing) a digitálnych pracovísk (Digital Workplace). Poskytuje cloudové služby, infraštruktúrne a dátové služby, rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej a digitálnej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami: finančné služby, výrobný priemysel, médiá, energetika a verejné služby, štátny verejný sektor, obrana, zdravotníctvo, retailové podniky, telekomunikácie a doprava.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kótovaná na burze cenných papierov CAC40 Paris.

 

 

Autor: (Sylvia ŽAŽOVÁ, Atos IT Solutions and Services s. r. o.)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
Kežmarok sa chce stať smart city
Mesto Kežmarok sa chce postupne v horizonte niekoľkých rokov stať Smart City, čiže inteligentným mestom. Primátor Kežmarku Ján Ferenčák chce vybudovať moderné a dynamické mesto.
viac
15.02.2017
Mesto Kežmarok pokročilo pri vytváraní Smart city
Ďalšie stretnutie venované problematike Smart city v Kežmarku sa uskutočnilo v utorok 14. februára. Ako konštatovali odborníci z Českej republiky, v mnohých ohľadoch Kežmarok už smart mestom je. Zároveň sa zhodli, že koncepcia inteligentného mesta by mala byť pre mesto vytvorená do konca marca.
viac
26.10.2017
Inteligentné mestá vyžadujú globálnu reflexiu a lokálne konanie
Koncept smart riešení a inteligentných miest nás učí o dôležitosti spolupráce a zdieľaných koncepcií, vyžaduje globálnu reflexiu, ktorá vedie k lokálnym opatreniam.
viac
29.04.2021
Inšpirujme sa u najlepších v budovaní inteligentných miest
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR zorganizovalo v spolupráci s Business Finland webinár za účasti slovenských aj fínskych expertov pre oblasť budovania inteligentných miest a regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %