Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.04.2016 04:43

Na Kráľovej studni otvoria prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle


Kráľovský okruh Mateja Korvína cez Kráľovu studňu a Krížnu.


Cestovný ruch na strednom Slovensku sa vlani niesol v znamení rastu a nových projektov, inak tomu nebude ani v tomto roku.


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko, ktorá vyvíja aktivity v okresoch Banská Bystrica a Zvolen, dnes v meste pod Urpínom predstavila novinku – projekt E-bike región Stredné Slovensko. Pred nastávajúcou letnou sezónou má potešiť všetkých milovníkov cyklistiky.       

"Spoločnosť RIDE.sk a Horský hotel Kráľova studňa v spolupráci s nami už 30. apríla otvoria prvú nabíjaciu a servisnú stanicu pre elektrobicykle na Slovensku. Očakávame od toho zvýšenie záujmu o cestovný ruch v okolí Banskej Bystrice," informoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko.       

Otvorenie prvej cyklonabíjačky bude o 11.00 hod. na Kráľovej studni v Národnom parku Veľká Fatra. Cyklisti majú zraz o 8.30 hod. v Harmanci na parkovisku Mestských lesov pri vstupe do Bystrickej doliny.    

Ako ďalej Pěč uviedol, k cyklonabíjačkám a servisnému náradiu postupne pribudnú body s cyklomapami a užitočnými informáciami. Samozrejmosťou bude tiež možnosť využiť služby požičovne bicyklov a e-bikov. OOCR počíta, že do nového projektu sa zapoja aj vybrané ubytovacie zariadenia a časom pribudnú nové trasy a prepojenia dôležitých miest, obcí, hotelov a pamiatok.       

"Oblasť stredného Slovenska svojimi atraktívnymi cyklotrasami a optimálnymi podmienkami je čoraz väčším lákadlom pre domácich i zahraničných cykloturistov. Týmto projektom sa ešte viac zvýši príťažlivosť nášho regiónu a jeho potenciálu z hľadiska vyhľadávaného produktu cestovného ruchu," dodal Pěč.       

Podľa neho zaujímavosťou spomínaného projektu je to, že Krížna (1574 m n. m.) ako súčasť Vrchárskej magistrály je bodom K2, čo je druhý najvyšší bod, kam sa dá dostať na bicykli. Na jej vrchole pripravujú osadenie kruhového výhľadu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
Cyklokorytničku otvoria 11. júna
Cyklistickú, náučno-relaxačnú trasu pre peších turistov, bežcov i cyklistov, vedúcu z Ružomberka do Korytnice, otvoria v sobotu 11. júna.
viac
13.05.2022
Cyklobusom do 4 lokalít v okolí Banskej Bystrice
Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy, ktoré pripravuje oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v spolupráci s partnermi. Už najbližšiu sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus.
viac
24.01.2023
Mesto uspelo v projekte, ktorým chce zvýšiť ochranu zdravia občanov
Mesto pod Urpínom uspelo v projekte, ktorým chce zvýšiť ochranu verejného zdravia. Samospráva môže teraz nakúpiť potrebné materiálno-technické vybavenie, akými sú čističky vzduchu, zariadenia na dezinfekciu priestorov, termokamery, respirátory či rukavice.
viac
25.05.2023
V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %