Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.05.2017 01:45

Na Liptove sa bude bicyklovať za dobrú vec


Cieľom organizátorov je zapojiť do akcie každého, kto má chuť a vôľu pomôcť a ukázať, že aj zdanlivo nemožné môže byť možné.


„Od Tatier k Dunaju“ – tak znie názov cyklistickej charitatívnej osvetovej akcie s medzinárodnou účasťou v prospech pacientov s chorobou sclerosis multiplex. Tento rok sa dejiskom pretekov stane opäť aj Liptov.


Nad projektom prevzal záštitu minister zdravotníctva Tomáš Drucker a nebudú na ňom chýbať ani známe tváre, ktoré sa do pretekov priamo zapoja. Podujatie začína už v pondelok 22. mája na Liptove a končí symbolicky 27. mája v Bratislave, v Slovenský národný deň sclerosis multiplex.

Osveta o ochorení sclerosis multiplex je veľmi vhodnou možnosťou ako verejnosť oboznámiť s týmto problémom. Je to totiž ochorenie bez logiky a s nepredvídateľnými príznakmi, priebehom, aktivitou a tiež reakciou na liečbu. Združenie sclerosis multiplex Nádej organizuje už 3. ročník tejto akcie a ich cieľom je podpora a pomoc jednak pacientom s touto diagnózou, ale aj ich príbuzným a priateľom. „Šport a pravidelný pohyb je pri ochorení sclerosis multiplex veľmi potrebný. Preto je dôležité informovať čo najširšiu verejnosť o ochorení, aby poznali možnosti stabilizácie progresie. Bicyklovanie je obľúbený, medzi ľuďmi rozšírený šport, preto je vhodný ako prostriedok na získanie podpory širokej verejnosti v boji proti ochoreniu,“prezradila Jaroslava Valčeková zo Združenia sclerosis multiplex Nádej.

Prvá etapa začína v pondelok 22. mája v Liptovskej Kokave a bude merať 48 kilometrov s cieľom v KÚPEĽOCH LÚČKY. Tam si klienti oddýchnu a vďaka liečivej termálnej minerálnej vode načerpajú nové sily, aby na ďalší deň z Lúčok pokračovali etapou dlhou opäť 48 kilometrov do Terchovej.

Tento projekt už v minulosti podporilo množstvo známych mien ako skupina Fragile, Richard Raši, Sajfa či Peter Sagan, ktorý všetkých záujemcov pozval aj na tento ročník. Už budúci týždeň sa k osobnostiam pripoja napríklad aj Ivan Tuli Vojtek, Katka Ščevlíková či obľúbený Juraj Šoko Tabaček. „Je nám cťou, že môžeme aj takýmto spôsobom podporiť správnu vec a pomôcť ľudom s touto nepríjemnou chorobou. KÚPELE LÚČKY sú zdravotníckym zariadením a vďaka liečivému pokladu, ktorým je naša voda, sa aj takto snažíme pomôcť veľmi peknému projektu, ktorý ukazuje, že nádej netreba strácať,“ informoval Martin Beňuch, riaditeľ KÚPEĽOV LÚČKY a.s.

V sobotu 27. mája si pripomíname Slovenský Národný Deň sclerosis multiplex a v posledný májový deň navyše Medzinárodný deň sklerózy multiplex. Aj preto nie je obdobie konania akcie vôbec náhodné. Jediné kúpele s liečivou vodou na Liptove pri tejto príležitosti pripravili pre všetkých, ktorí nezanedbávajú starostlivosť o svoje zdravie špeciálnu ponuku. V týždni od 29. 5. do 4. 6. 2017 môžu záujemcovia získať zľavu vo výške desiatich percent na pobyt v kúpeľoch, pričom desať percent zo zaplatenej ceny týchto pobytov darujú KÚPELE LÚČKY a.s. združeniu Nádej.

„Liptovu príroda dala do vienka vysoké hory a zdravie, ktoré vyviera zo zeme v podobe termálnych a liečivých prameňov. Región je predurčený nato, aby bol miestom pre relax, oddych či už aktívny alebo pasívny a prispieval tak k zdraviu a pohode ľudí,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Dni bieloruských umelcov na Liptove
Liptov od 8. do 11. novembra 2016 navštívia umelci z Bieloruska. V KÚPEĽOCH LÚČKY budú ľudoví umelci vystavovať umelecké a remeselné diela a zoznámia nás so svojou kultúrou. Vstup na podujatie v Kúpeľnom hoteli Choč je bezplatný.
viac
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
06.06.2017
Na Liptove otvoria letnú kúpeľnú sezónu
Leto sa blíži aj do jediných liptovských kúpeľov s liečivou minerálnou vodou. Už v piatok 9. júna 2017 symbolicky odomknú letnú kúpeľnú sezónu na Liptove. Otvorenie bude spojené so zábavou pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie je bezplatný.
viac
24.06.2021
Na Liptove pribudol laser pomáhajúci ľudom po prekonaní Covid-19
V Kúpeľoch Lúčky liečia unikátnym laserom. Zariadenie dokáže výrazne pomôcť pacientom, ktorí mali komplikovaný priebeh ochorenia Covid-19 ako aj ľudom s takzvaným post-covidovým syndrómom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %