Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.11.2017 03:56

Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu


Ilustračná snímka: (MsÚ).


Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.


Oficiálne rozsvietenie je naplánované na 5. decembra 2017 popri kultúrnom podujatí Mikuláš v meste, počas ktorého bude rozsvietený aj vianočný stromček na Mariánskom námestí.

Nová vianočná výzdoba pozostáva z viacerých svetelných prvkov. Na stĺpy verejného osvetlenia sa umiestňujú anjeli. Malé stromy rozžiaria LED reťaze, taktiež budú podsvietené aj lipy. Hlavný vianočný strom bude ozdobený rôznymi svetielkami a červenými guľami. Farskú uličku ozdobia 3 svetelné prevesy.

Vianočné osvetlenie skrášli aj priľahlé ulice v okolí centra mesta. Na uliciach Štúrova, Bottova, Radničná, Hodžova, Sládkovičova a pred mestským úradom bude na stĺpoch verejného osvetlenia rozmiestnených spolu 26 kusov svetelných vločiek.

Celková cena nového vianočného osvetlenia predstavuje sumu 40 000 eur s DPH. Oproti predošlej svetelnej výzdobe sú nové svetelné prvky energeticky úspornejšie, vzhľadom na to, že ide o LED osvetlenie. Konečná úspora bude známa až po vyúčtovaní energií.

Ďalšie lokality, v ktorých bude inštalovaná vianočná svetelná výzdoba sú Národná ulica a Námestie Andreja Hlinku a taktiež všetky mestské časti, ktoré majú svoj vianočný strom.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Nové žilinské trolejbusy boli slávnostne spustené do prevádzky
Mesto Žilina v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Žiliny s. r. o. dbá o kvalitu cestovania mestskou hromadnou dopravou (MHD) a neustále sa snaží zvyšovať jej úroveň. Aj z tohto dôvodu sa začalo v roku 2012 s obnovou vozidlového parku MHD a pokračuje sa s ňou dodnes.
viac
22.11.2018
Čarovná predvianočná atmosféra začína už aj v Žiline
Oproti minulému roku bude na Mariánskom námestí viac predajných stánkov. Návštevníci tu nájdu 14 stánkov s občerstvením, osem z nich bude predávať prioritne tradičné jedlá, šesť stánkov tradičné nápoje.
viac
11.11.2022
Vianočné osvetlenie v meste zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Dudinciach v Krupinskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdila to Monika Sliacka zo sekretariátu dudinského primátora.
viac
22.02.2023
ÚHA chce spustiť súťaž na rekonštrukciu pamiatkovej rezervácie
Útvar hlavného architekta (ÚHA) v Žiline sa chce v roku 2023 pustiť do architektonickej súťaže na rekonštrukciu mestskej pamiatkovej rezervácie. Tvorí ju Mariánske námestie a priľahlých 21 ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %