Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.08.2017 11:55

Na mestskom úrade zasadala Rada seniorov


Snímka zo zasadnutia Rady seniorov.


Dňa 27. 7. 2017 zvolal primátor Marián Chovanec ďalšie zasadnutie Rady seniorov, ktorá v Bánovciach nad Bebravu pôsobí ako jeho poradný orgán. Uskutočnilo sa na mestskom úrade za účasti jeho zástupcu Petra Bulíka, prednostky Alexandry Gieciovej a tajomníka Rady seniorov Miroslava Schlesingera.


Primátor na úvod informoval všetkých členov o schválení väčšieho projektu, do ktorého budú zapojené aj ďalšie partnerské mestá. Ďalej avizoval prípravu blížiaceho sa stretnutia so seniormi z Kopřivnice. Pôjde o akciu pod názvom „Tatrováci Tatrovákom“, ktorá bola navrhnutá ako prvá zo spoločných akcií oboch miest. Primátor tiež informoval o podrobnostiach pozvánky na poznávací výlet, ktorý je súčasťou nadviazanej spolupráce s mestom Lubliniec. Seniori tak vďaka výmennému programu, absolvujú v prvej polovici augusta zaujímavú akciu, ktorú pripravili partneri z Poľska.

V rámci diskusie členovia Rady predostreli primátorovi niekoľko podnetov. Jedným z nich bola urgencia na Povodie Váhu, ktorá súvisela so zabezpečením vyčistenia vodných tokov v Dolných Ozorovciach. Občania uvedenej lokality žiadali mesto o pomoc, aby nedošlo ku škodám na živote a majetku počas prívalových dažďov. Počas diskusie odznelo aj viacero informácií o plánovaných zámeroch mesta a úspešných projektoch. Na záver boli všetci zúčastnení oboznámení o blížiacom sa termíne vydania informačnej brožúry, v ktorej nájdu seniori praktické rady ako nebyť okradnutý, podvedený alebo ako správne nájsť pomoc.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
27.07.2020
ÚMS víta výsledky júlového zasadnutia Európskej rady
Únia miest Slovenska (ÚMS) víta výsledky júlového zasadnutia Európskej rady, a to nielen z hľadiska budúcej vyššej celkovej sumy finančných prostriedkov pre Slovensko, ale najmä zachovania čo najväčšej miery flexibility ich využívania. Informovali o tom z Kancelárie ÚMS.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %