Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.03.2017 12:09

Na návštevu knižnice je tento týždeň o dôvod viac


Pozvánka.


Oddnes až do nedele (19. 3.) sa koná 18. ročník Týždňa slovenských knižníc. Jeho súčasťou je množstvo sprievodných podujatí.


"Cieľom Týždňa slovenských knižníc je už tradične zviditeľniť knižnice ako významné kultúrne a vzdelávacie inštitúcie, ktoré plnia nezastupiteľnú úlohu v rozvoji znalostnej spoločnosti," pripomenula Emília Antolíková, predsedníčka Slovenskej asociácie knižníc, ktorá je spolu so Spolkom slovenských knihovníkov a knižníc organizátorom podujatia.      

Týždeň slovenských knižníc sprevádza v tomto roku motto "Knižnice pre všetkých", jeho ambasádorom je člen Činohry Slovenského národného divadla Ján Gallovič.      

Séria podujatí štartuje dnes o 13. hodine v dvorane Evanjelického kolégia v Prešove, kde sa nachádza najstaršia a najrozsiahlejšia historická knižnica v tomto meste. Začiatok kampane je spojený s odovzdaním ceny Slovenskej asociácie knižníc SAKAČIK 2016 za aktívnu činnosť knižnice, resp. prípravu významného podujatia alebo uskutočnenia významného činu v predchádzajúcom roku.      

Informácie o podujatiach, ktoré knižnice v rámci Týždňa slovenských knižníc organizujú, možno nájsť na www.sakba.sk a na celoslovenskom knihovníckom portáli www.infolib.sk.      

Na Slovensku je evidovaných takmer 4000 registrovaných knižníc, v ich fondoch sa nachádza skoro 40 miliónov zväzkov kníh.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Oslavy 70. výročia vzniku mesta Vysoké Tatry budú trvať celý rok
V priebehu tohto roka si budú pod tatranskými končiarmi pripomínať 70. výročie vzniku jednotného samosprávneho celku, ktorý dal dovtedy satelitným osadám podhorských obcí možnosť spoločného vývoja.
viac
03.03.2017
Kam cez víkend v trenčianskom regióne
Príďte stráviť víkendové chvíle v spoločnosti umeleckých kováčov či cestovateľov.
viac
15.03.2017
SD Nivy opäť ožije ružinovskými legendami
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravujú druhý ročník podujatia s názvom Legendy Ružinova, ktorý sa uskutoční 18. a 19. marca 2017 v Spoločenskom dome Nivy.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %