Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
18.05.2019 11:55

Na obľúbené cyklobusy sa milovníci dvoch kolies môžu tešiť aj tento rok


Ilustračná snímka (tsk)


Tretí rok po sebe bude môcť cyklistická verejnosť pri spoznávaní prírodných krás a historických miest Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) využiť služby cykloautobusov. V letnej sezóne 2019 sa autobus so zapriahnutým vozíkom vráti s populárnymi trasami i súťažou o zaujímavé ceny.


Novinku v podobe jázd cykloautobusov priniesla Trenčianska župa v lete 2017 s cieľom sprístupniť cyklistom ťažko dostupné, ale o to atraktívnejšie turistické miesta na území kraja. Počas dvoch sezón využilo túto službu viac ako 400 milovníkov cyklistiky, ktorí si vďaka cyklobusom mohli napríklad vychutnať výhľad z vrchu Temešskej skaly či Považského Inovca, navštíviť sklársky skanzen vo Valaskej Belej, ranč Lhotu v krásnej prírode Strážovských vrchov či Hrad Uhrovec. „Cyklistickí nadšenci, turisti ale aj široká verejnosť môžu služby cykloautobusov využívať už od 1. júna do začiatku septembra 2019 v rámci oficiálnej letnej sezóny. Už tradične sa však autobusy so zapriahnutým vozíkom predstavia na krajských cestách aj o niečo skôr, a to počas najväčšieho bicyklového festivalu Bikefest-u v posledný májový víkend. Pre návštevníkov tohto podujatia je pripravená bezplatná kyvadlová doprava zo železničnej stanice v Novom Meste nad Váhom až do Kálnice, dejiska festivalu,“ priblížil Radovan Hladký, poverený riadením Odboru dopravy na Úrade TSK.

Autobusy s cyklovozíkom na prepravu až 24 bicyklov budú v lete premávať po rovnakých trasách ako v minulom roku. Tretíkrát po sebe nebude chýbať linka Trenčín – Dubodiel – Bánovce nad Bebravou, o ktorú je čoraz väčší záujem, v ponuke ostáva aj atraktívna trasa vedúca cez 3 okresy Trenčianskeho kraja z Trenčína s konečnou zástavkou v Nitrianskom Rudne.„Trasy z minulého roka sa nám osvedčili, záujem o cykloautobusy oproti prvému ročníku narástol o takmer 70%. Aj preto sme sa tento rok rozhodli vsadiť na stabilitu a autobusové linky nemeniť, čo určite ocení aj verejnosť. Cykloautobusy budú premávať po rovnakých trasách a v rovnakom čase ako minulý rok,“ uviedol Hladký.

S cyklobusom sa na cesty vracia aj obľúbená súťaž o zaujímavé ceny

„K vode či na hory, cyklobus ťa dopraví“ je názov úspešnej súťaže, ktorá sa toto leto vráti spoločne s cyklobusmi. Trenčiansky samosprávny kraj a krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región opäť odmení každého jednotlivca, skupinu cyklistov či rodiny s deťmi, ktoré využijú možnosť previesť sa cyklobusom a tento svoj jedinečný zážitok zachytia na fotografii. Tú je následne dôležité poslať do správy na facebookovú fanpage Trenčianskej župy, kde bude zároveň zverejnená. Posielať fotografie a získať tak originálne ceny môže verejnosť počas celej letnej sezóny prevádzky cykloautobusov. Pravidla súťaže sú uverejnené v prílohe pod správou.

Bicyklovať v Trenčianskom kraji sa naozaj oplatí!

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2017
Hravé hrady Trenčianskeho kraja majú víťazov
Súťaž Hravé hrady Trenčianskeho kraja počas štyroch mesiacov motivovala k poznávaniu historických pokladov Trenčianskeho kraja viac ako 50 súťažiacich. Cestu k plnému bodovému zisku, z celkovo 316 registrovaných, našlo 7 hráčov.
viac
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
28.03.2019
V medzinárodnej dejepisnej súťaži zabojovali študenti zo 14 gymnázií TSK
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 27. marca 2019 už po piatykrát konala prestížna stredoškolská dejepisná súťaž slovenských a českých gymnázií. Poslednýkrát preverila vedomosti žiakov z oblasti československých dejín, ktoré uzatvorila etapa rokov 1978 – 1992.
viac
11.02.2021
Pri tvorbe ekomapy počíta TSK s pomocou verejnosti
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje vydanie ekomapy kraja. Určená bude všetkým, ktorí chcú byť v rámci svojich spotrebiteľských návykov čo najviac šetrní k životnému prostrediu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %