Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.02.2019 06:05

Na projekty občianskeho rozpočtu 2019 vyčlenila Vrakuňa 20-tis. eur


Vrakuňa - občiansky rozpočet na rok 2019


Bratislavská mestská časť Vrakuňa vyčlenila na projekty tohtoročného občianskeho rozpočtu 20.000 eur. Na oblasť sociálnych vecí, kultúry, športu a životného prostredia dala rovnako po 5000 eur.


Momentálne môžu obyvatelia Vrakune, tunajšie občianske združenia či miestni poslanci posielať mestskej časti do 15. februára svoje návrhy projektov. Následne sa vyhodnotia a o vybratých podnetoch bude verejnosť hlasovať. Informuje o tom Vrakuňa na svojom webe.       

Cieľom občianskeho rozpočtu je podľa samosprávy vytvoriť pre obyvateľov mestskej časti priestor spolupodieľať sa na jej rozvoji. "Zlepšiť napĺňanie potrieb a priorít obyvateľov, vťahovať ich do verejného života a diania, modernizovať správu vecí verejných, zvýšiť efektívnosť, legitímnosť, kredibilitu a transparentnosť verejného rozhodovania a obmedziť neželané javy ako klientelizmus a korupciu," vysvetlila.       

Mestská časť spustila prvú časť občianskeho rozpočtu, a to zbieranie podnetov. Tie môžu obyvatelia, občianske združenia vo Vrakuni i miestni poslanci zasielať do polovice februára mailom na obcianskyrozpocet@vrakuna.sk, alebo v podateľni miestneho úradu. V návrhu je potrebné uviesť názov projektu, oblasť podpory, stručný popis riešenia i očakávaný výsledok a kontaktné údaje.       

Samospráva zozbierané podnety vyhodnotí, vyradí návrhy nad finančné možnosti a mimo kompetencie mestskej časti, či časovo nezrealizovateľné. Od marca do polovice apríla bude následne prebiehať hlasovanie o vybraných projektoch elektronicky alebo písomne. "Hlasovať môže každý obyvateľ mestskej časti Vrakuňa, ktorý dosiahol vek 15 rokov a zaregistruje sa cez formulár na stránke vrakuna.sk. Hlasovať možno aj osobne, a to v podateľni preukázaním sa identifikačným dokladom," priblížila mestská časť.       

Na jeden projekt je vyčlenených maximálne 3000 eur a v každej oblasti bude možné podporiť maximálne dva projekty. S realizáciou projektov sa následne počíta od mája do konca augusta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.
viac
06.11.2018
Bratislavčania môžu hlasovať za projekty Občianskeho rozpočtu
Bratislavčania už môžu hlasovať, ktorý z projektov by chceli realizovať z finančných prostriedkov Občianskeho rozpočtu. Verejnosť môže hlasovať priamo na webovej stránke hlavného mesta alebo osobne v budove bratislavského magistrátu do 17. novembra 2018.
viac
10.12.2018
Krajskí poslanci schválili rozpočet na budúci rok
Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom viac ako 206 miliónov eur. Krajskí poslanci ho schválili na pondelkovom rokovaní.
viac
27.04.2019
Vrakunčania rozdelili 20-tis. eur z Občianskeho rozpočtu
V rámci projektu Občiansky rozpočet rozdelili obyvatelia bratislavskej Vrakune finančné prostriedky vo výške 20.000 eur. Informuje o tom mestská časť na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %