Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.01.2019 01:30

Na sever Slovenska prišlo pomáhať viac ako 280 hasičov


Ilustračná snímka, zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru


Na severe Slovenska v sobotu pomáhalo s odstraňovaním následkov snehovej kalamity viac ako 280 hasičov. Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) smerovali do viacerých obcí na Orave, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).


Na sever Slovenska už dorazili všetci dobrovoľní hasiči, ktorých tam vyslali na pomoc z viacerých kútov Slovenska. "Dnes prišlo na miesto 100 členov DHZO z Prešovského kraja, ktorí budú pomáhať v obciach Zákamenné, Novoť a Krušetnica. Pomáhali aj v Oravskej Lesnej. Dobrovoľní hasiči z autobusu z Nitrianskeho kraja prišli na pomoc do obce Mútne, posádky z autobusov z Bratislavského a Trnavského kraja odstraňovali následky snehovej kalamity v Oravskej Lesnej," priblížila Farkasová.       

Historicky prvýkrát v spolupráci HaZZ a Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR došlo ku koordinovanému presunu takého veľkého množstva hasičov na pomoc ku konkrétnej udalosti, skonštatovala Farkasová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2016
M. Hurbanisová: Dobrovoľný hasič je synonymom pomoci blížnemu
Na decembrovej konferencii o dobrovoľníctve, ktorú tradične pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a Trnavská arcidiecéza ako poctu dobrovoľným pracovníkom vo všetkých oblastiach života, ocenili sedem osobností.
viac
15.08.2019
Dobrovoľní hasiči v Šali-Veči oslávia 140. výročie svojej existencie
Ukážkami výstroja i zásahovej techniky oslávi Dobrovoľný hasičský zbor v šalianskej mestskej časti Veča 140. výročie svojej existencie. V rámci osláv pripravili dobrovoľní hasiči v sobotu (17. 8.) program aj pre verejnosť.
viac
18.12.2019
D. Saková ocenila dobrovoľných hasičov, ktorí pomáhali pri kalamite na Orave
Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v utorok ocenila viac ako 50 dobrovoľných hasičských zborov, ktoré pomáhali začiatkom roka pri kalamite na Orave.
viac
29.03.2023
Dotácie pre dobrovoľné hasičské zbory obce sa neznížia
Dotácie z rozpočtu ministerstva vnútra pre dobrovoľné hasičské zbory obce, ktoré po novom nemá poskytovať Dobrovoľná požiarna ochrana (DPO) SR, ale Hasičský a záchranný zbor (HaZZ), sa neznížia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %