Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.10.2018 02:45

Na Slovensku pribudla ďalšia technická škôlka, otvorili ju v Malackách


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Na Slovensku pribudla ďalšia technická škôlka, tentoraz v Malackách. Situovaná v elokovanom pracovisku Materskej školy na Štúrovej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Malacky Ľubica Pilzová.


"Technická škôlka predstavuje návrat ku Komenského princípu škola hrou, spájanie konkrétneho s abstraktným," vysvetlila garantka projektu technických škôlok Iveta Radičová, ktorá vysvetlila, že deti sa hravou a nenásilnou formou učia, ako fungujú veci okolo nás. "Ide o rozvíjanie nielen technickej zručnosti, ale predovšetkým logiky a matematiky, ktoré v bežnom živote potrebuje každý z nás," poznamenala.       

Projekt technických škôlok na Slovensku funguje už viac ako tri roky. Radičová zhodnotila, že vďaka projektu sú deti sebavedomé, vedia rozmýšľať v súvislostiach a rozvíja sa ich osobnosť.       

Technické škôlky vznikli na Slovensku podľa vzoru z Českej republiky a fungujú napríklad v Poprade, Lučenci, Prievidzi či Trnave. "Škôlkari dostanú do triedy dielničku a rôzne nástroje. Pod vedením zaškolených učiteliek zatĺkajú klince, hobľujú dosky, ale dokonca stavajú aj mosty či lietadlá," priblížila Pilzová.       

V rámci otvorenia sa v Malackách uskutočnila aj modelová hodina. Deti počas nej ukázali, ako v praxi vyzerá technická výchova.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2019
V Malackách otvoria záchytné parkovisko
V pondelok 23. septembra slávnostne otvoria v Malackách záchytné parkovisko. Nachádza sa v areáli Píla neďaleko železničnej i autobusovej stanice. Jeho kapacita je 91 parkovacích miest - 86 štandardných a 5 pre zdravotne postihnutých.
viac
04.11.2019
Malacky dostali vyše pol milióna z eurofondov na detské jasle
Projekt detských jaslí v Malackách získal externé zdroje. Mestu odsúhlasili eurofondy vo výške 584.000 eur, - informovala hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
25.05.2021
Ďalšie očkovacie miesto otvára župa v Malackách
Od soboty 29. mája sa v zdravotnom stredisku Na brehu 3 (za budovou predajne Billa) otvorí už štvrté očkovacie miesto bratislavskej župy pod gesciou troch tunajších lekárov – MUDr. Jána Bullu, MUDr. Tatiany Spevákovej a MUDr. Petry Kovarovičovej. Za víkend by mohlo zaočkovať okolo 800 ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %