Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.07.2016 02:53

Na výrobu nových povrchov chodníkov využívajú starý asfalt


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Nové Zámky chce do jesene kompletne zrekonštruovať 20 úsekov chodníkov. Rekonštrukcia bude doteraz najrozsiahlejšou opravou chodníkov, ktorú mesto v posledných rokoch urobilo.


"Niektoré chodníky sa od svojho vzniku pred štyridsiatimi rokmi len fľakovali. Teraz sa po prvý raz začala súvislá rekonštrukcia asfaltového povrchu," povedal primátor Nových Zámkov Otokar Klein. Investíciu realizuje mesto dodávateľským spôsobom v rámci údržby.      

Novú asfaltovú vrstvu začali klásť od Námestia republiky, cez Štúrovu, Štefánikovu a Gogoľovu ulicu. Niektoré chodníky na Gogoľovej majú viac ako 40 rokov a sú staršie ako neďaleké paneláky na Széchényiho námestí. "Nový asfalt sa kladie v úsekoch, ktorých povrch je celkom rozpadnutý a nemá zmysel fľakovať diery," povedala vedúca odboru komunálnych služieb mestského úradu Monika Kutenicsová.      

Na menšie opravy chodníkov a ciest mesto pred niekoľkými týždňami kúpilo zariadenie Infraset, ktoré obsluhuje zamestnanec mestského úradu. Zariadenie vypĺňa výtlky asfaltovým recyklátom. Na jeho prípravu sa dajú použiť aj staré asfaltové povrchy, ktoré boli odstránené z opravovaných chodníkov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
29.12.2021
V centre Prešova vzniklo nové námestie
Mesto Prešov prepojilo ulice Biskupa Gojdiča a Jarkovú novým námestíčkom. Zrekonštruovaná komunikácia bude slúžiť predovšetkým chodcom a cyklistom.
viac
23.02.2024
V bratislavskej Rači na Dopravnej ulici vzniká nové námestie
V bratislavskej mestskej časti Rača na Dopravnej ulici vzniká nové námestie. Má zlepšiť zázemie pre chodcov, lavičky, koše, stojany na bicykle a aj nové stromy. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o tom informoval na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %