Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.08.2017 06:00

Na Záhorí sa bude bojovať o Stalingrad


Pozvánka.


Vojenský výcvikový priestor Záhorie začal od pondelka ožívať vojenskou históriou. Registrovaní účastníci, milovníci vojenskej histórie, už postupne pripravujú tábor, ktorý v sobotu privíta tisícky návštevníkov. Slovenské piesky 2017 si tento rok pripomenú 75. výročie bitky o Stalingrad.


„Slovenské piesky sú tradičným letným podujatím, ktoré bratislavská župa spoluorganizuje. Na Záhorie zavítajú nielen tisícky zvedavcov ale aj stovky milovníkov vojenskej histórie nielen zo Slovenska. Už tradične sa podujatia zúčastňujú „vojaci“ z Čiech, Maďarska, Talianska, Nemecka, ale aj z Rakúska či z Francúzska. Sobotný program sa bude odohrávať nielen na zemi, ale vo vzduchu sa predstaví aj letka Ozbrojených síl Slovenskej republiky a pripravená je aj ukážka leteckých súbojov druhej svetovej vojny,“ stručne predstavil podujatie predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Deviaty ročník podujatia Slovenské piesky privíta návštevníkov v sobotu piateho augusta už od ôsmej hodiny. Pripravená je vojenská prehliadka, ukážky bojov 2. svetovej vojny k 75. výročiu Bitky o Stalingrad, ukážky bojov Studenej vojny, ale aj jazdy v pieskovni, brodenie, plavby a zdolávanie piesočnatého terénu. Počas celej soboty sa však návštevníci môžu zoznámiť aj s dobovými tábormi, zbraňami a pozrieť si statickú ukážku bojovej techniky.

Registrovaní účastníci z historických vojenských klubov už pripravujú areál Vojenského výcvikového priestoru Záhorie. V stredu sa vydajú na spanilú jazdu do Petržalky k pomníku holokaustu a vo štvrtok na Bradlo.

 

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2017
Bernolákovský kaštieľ dnes po komplexnej rekonštrukcii sprístupnia
Po takmer trojročnej rekonštrukcii dnes slávnostne otvoria jedno z najvýznamnejších barokových diel na Slovensku - kaštieľ v Bernolákove. Zapísaný je v zozname národných kultúrnych pamiatok.
viac
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
14.06.2017
Mesto sa vráti do čias Liptovskej stolice
Slávni župani, obyvateľstvo v dobových kostýmoch a dianie v Liptovskej župe spred 340. rokov zaplaví ulice Liptovského Mikuláša počas blížiacich sa Stoličných dní.
viac
29.06.2017
V uliciach Starého Mesta sa bude opäť cestovať časom
Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta si budú môcť koncom týždňa v uliciach bratislavského Starého Mesta opäť zacestovať v čase. Mestská časť totiž pripravuje na piatok a sobotu (30. 6. a 1. 7.) druhý ročník festivalového podujatia s názvom Cestovanie časom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %