Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.01.2019 11:25

Na zámku v Holíči končí rekonštrukcia koniarne


Holíčsky zámok, ilustračná snímka (st)


Na Holíčskom zámku končia rekonštrukčné práce na budove koniarne, na ktoré získalo mesto nenávratné finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR. Informovalo o tom oddelenie regionálneho rozvoja a dotačnej politiky mestského úradu.


Mesto Holíč získalo dotáciu v rámci programu Obnovme si svoj dom v podprograme Modernizácia a komplexná rekonštrukcia národných kultúrnych pamiatok s prioritou ochrany a obnovy. Projekt bol schválený vo výške 588.860 eur a spolufinancovaný z vlastných zdrojov mesta vo výške päť percent.       

"Počas rekonštrukcie išlo o odkopanie základových múrov obvodových stien, demontáž a osadenie strešnej krytiny a dažďových žľabov, odstránenie a nahradenie poškodených častí dreveného krovu za nové, vytvorenie replík pôvodných komínov v podstrešnom priestore, zadebnenie strechy plným dreveným záklopom a ďalšie práce," uviedol mestský úrad.       

Po celkovom ukončení rekonštrukčných prác vzniknú v interiéri Koniarne vynovené priestory, ktoré budú počas letnej turistickej sezóny slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta ako výstavný priestor Mestského múzea a galérie v Holíči.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Mesto Holíč získalo dotáciu na Koniareň viac ako pol milióna eur
Mesto Holíč získalo z Ministerstva kultúry (MK) SR dotáciu vo výške 588 860 eur. Finančné zdroje sú viazané na rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Holíčsky zámok – Koniareň. Zmluva bola zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.
viac
06.01.2019
Prioritou primátora Zdenka Čambala bude nielen kúpalisko, kultúrny dom a zámok
Podľa staronového primátora Holíča Zdenka Čambala, ktorý v decembri 2018 začal svoje štvrté funkčné obdobie, prioritou v nastávajúcom štvorročnom období je aj kúpalisko a kultúrny stánok.
viac
13.04.2019
Objekt Koniarne Holíčskeho zámku prešiel čiastočnou rekonštrukciou
Ministerstvo kultúry prispelo na obnovu dotáciou v objeme 588 860 eur, mesto Holíč v rámci spolufinancovania investovalo z vlastných zdrojov 50 456 eur.
viac
14.02.2023
Na zámku sa uskutočňujú reštaurátorské práce
Na zámku v Holíči sa v súčasnosti uskutočňujú rekonštrukčné práce na budove tzv. Koniarne. Všetky rekonštrukčné a reštaurátorské práce sú financované z projektu s názvom Po stopách Veľkomoravských Slovanov. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %