Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2018 08:15

Nad Bojnicami plánujú nadšenci vybudovať chodník pre horských cyklistov


Ilustračná snímka, zdroj: MTBiker


Prepojiť krásy kúpeľného mesta Bojnice s cyklistickou trasou sa rozhodli členovia občianskeho združenia Hornonitrianske stopy. V bojnickom lese chcú v priebehu tohto roka vybudovať Thurzov flow trail, teda chodník pre horských cyklistov.


 "Thurzov flow trail by som označil za novú disciplínu alebo miesto pre horských cyklistov, kde sa dá praktizovať tento šport. Flow trail je práve taký typ cyklotrasy, ktorá ide prevažne dole a je určená širokej verejnosti, pre začiatočníkov, ale zábavu si tam nájdu aj skúsení jazdci," povedal Dominik Gramantík z občianskeho združenia.       

Flow trail má podobu meter širokého cyklochodníka, ktorý sa vybagruje, spravia sa tam mierne vlnky, mierne klopené zákruty a na to sa dá asi päťcentimetrová vrstva drviny z kameňolomu, priblížil ďalší člen združenia Alexander Hanuska. "Celkový sklon bude maximálne päť percent, čiže zvládne to každý," podotkol.       

S výstavbou trasy chcú nadšenci začať v apríli, Thurzov flow trail by radi pripravili do polovice tohto leta, závisí od toho, aké problémy budú spojené s jeho výstavbou, načrtol Gramantík.      

 Cyklotrasa by mala stáť približne 30.000 eur. Časť financií na jej vybudovanie získali cyklisti z nadácie jednej z bankových spoločností, ďalšie sa snažia zhromaždiť cez tzv. crowdfunding, od ostatných cyklistov, formou dvoch percent z daní či z iných nadácií.      

 S výstavbou trailu, ktorý pomenovali po jednom z panovníkov Bojnického zámku, súhlasil i majiteľ pozemkov. Nadšenci už získali takmer všetky povolenia, až na to územné. Cyklochodník plánujú i slávnostne otvoriť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
03.06.2017
Mesto Bojnice vlani hospodárilo s prebytkom vo výške asi 473 000 eur
Mesto Bojnice uzavrelo svoje hospodárenie v roku 2016 s prebytkom vo výške 473 700,56 eura. Vyplýva to z návrhu jeho záverečného účtu za rok 2016, ktorý na svojom rokovaní 31. mája 2017 schválili bojnickí mestskí poslanci.
viac
18.06.2018
Bojnice si pripomenuli 905. výročie prvej písomnej zmienky o meste
Bojnice si pripomenuli 905. výročie prvej písomnej zmienky o meste. Míľnik oslávili v sobotu (16. 6.), pre obyvateľov i návštevníkov mesta pripravili vystúpenia umelcov, výstavu o histórii školstva, remeselný trh či pôvodný bojnický muzikál so živým orchestrom z dielne miestnej základnej umeleckej š
viac
26.03.2019
Bojnický zámok v sobotu na hodinu zhasne, múzeum sa zapojí do Hodiny Zeme
Bojnický zámok sa v sobotu 30. marca na hodinu ponorí do tmy. Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice sa vypnutím vonkajšieho osvetlenia zámku v čase od 20.30 do 21.30 zapojí do celosvetovej kampane Hodina Zeme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %