Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.10.2019 12:55

Nadácia Dar podporí 44 ľudí v ťažkej sociálnej situácii celkovouj sumou 10 400€


Nadácia DAR


Financie budú poskytnuté napríklad na nákup zdravotníckych pomôcok, ktoré nie je možné hradiť prostredníctvom zdravotného poistenia, rehabilitácie, nákup školských potrieb a pod.


„Považujeme za našu spoločenskú zodpovednosť pomáhať všetkým, ktorí sa ocitli v núdzi. A práve Nadácia Dar je ten nástroj, ktorým poskytujeme priamu adresnú pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. V mnohých prípadoch ide o ťažké zdravotné stavy. Tešíme sa preto, že sa nám podarilo vyzbierať viac ako 10 tis. €, ktoré sme mohli prerozdeliť ,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Suma 10 400 € bude poskytnutá napríklad na úhradu rehabilitačnej liečby, nákupu zdravotníckych pomôcok, školských potrieb či nevyhnutných vecí na fungovanie rodiny, a to celkovo pre 44 fyzických osôb či občianskych združení.

Nadácia Dar vznikla v roku 2004 a podporuje aktivity zamerané na oblasti podpory mladých umeleckých, športových a iných talentov, starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi. Je tiež zameraná na podporu organizáciám zabezpečujúcim liečbu a starostlivosť starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi čí podporu organizáciám a zariadeniam s predmetom činnosti výchovy a vývoja mladých umelcov, športovcov či iných talentov.

Autor: (ts-ttsk-Jaroslav Vacek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2018
Ľudia v núdzi už môžu žiadať pomoc od Nadácie ŽSK
Podmienky pre žiadateľov o finančnú pomoc sú zverejnené na stránke žilinskej župy. Uzávierka prvého kola žiadostí je 6.novembra 2018.
viac
27.12.2021
Nadácia Kia Slovakia podporila pracovníkov COVID oddelení v žilinskom regióne
Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore zdravotníctva aj počas tretej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Tento raz svoju pozornosť zamerala na zdravotníkov pracujúcich na COVID oddeleniach.
viac
29.07.2023
Výzva na podporu riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity
Úrad vlády SR vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity na rok 2023. Gestorom výzvy je splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity.
viac
01.03.2024
MPSVR chystá program na podporu zamestnávania mladých ľudí
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pripravuje veľký program na podporu zamestnávania mladých ľudí. Po výjazdovom rokovaní vlády v Košiciach, zameranom na výrobu automobilov a prechod na elektromobilitu, to uviedol šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %