Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.06.2018 06:00

Nadácia Ekopolis podporí obnovu studničiek i turistické trasy


Ilustračná snímka


V aktuálnom ročníku programu Živé chodníky, ktorý realizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, sa jej podpory dočkalo šesť projektov v celkovej sume 10.000 eur. Vďaka tomu budú počas tohto roka upravené turistické a cykloturistické trasy a obnovené studničky ako aj ich okolie.


Vylepšenie infraštruktúry pocítia návštevníci v známych turistických lokalitách.       

Ako TASR informoval programový manažér nadácie Ján Roháč, program Živé chodníky vznikol v roku 2007 a pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 sa však pôsobnosť rozšírila na celé územie Slovenska a sústreďuje sa na obnovu a vylepšovanie turistických a cykloturistických značených trás a verejných priestranstiev. Vďaka Živým chodníkom bolo na Slovensku doposiaľ obnovených celkovo už vyše 1000 kilometrov turistických chodníkov.       

"Akosi automaticky sme si zvykli na to, že v krajine existujú turistické a cykloturistické trasy, že sú dobre značené a že sú na nich miesta oddychu a relaxu. Menej sa však už vie, že je to takmer výhradne výsledok práce dobrovoľníkov, ktorí to robia iba zo zanietenia vo svojom voľnom čase. Nadácii Ekopolis je preto cťou pomôcť im a sme vďační, že nám to Sedita patriaca spoločnosti I.D.C. Holding svojou podporou umožnila," konštatoval Roháč.       

Obnovené budú studničky a značenia v pohorí Čergov, v Levočských vrchoch, vylepšenia sa dočkajú i značenia v Slovenskom raji, obnovy a predĺženia trasa turistického chodníka v oblasti Vihorlat, náučný chodník v Nízkych Tatrách či Hostečná studnička – dobrá voda na turistickom chodníku na Krupinskej planine.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2020
Nech chodníky ožijú
Program Živé chodníky podporí na jar 2020 obnovu a opravu značenia na turistických a cykloturistických trasách, ako aj obnovu studničiek v ich blízkosti. Program, ktorý podporuje Nadácia Ekopolis a značka Horalky od Sedity, už dvanásť rokov napomáha turistickej a cykloturistickej infraštruktúre.
viac
29.07.2020
Na potulkách prírodou osviežia ďalšie obnovené studničky
V tomto roku je program Živé chodníky opäť zameraný na obnovu značenia trás i oživenie studničiek popri navštevovaných chodníkoch, ktoré turistom a cyklistom spríjemňujú spoznávanie slovenskej prírody.
viac
04.11.2020
V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít
V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.
viac
24.07.2023
Dobrovoľníci obnovia takmer 50 km turistických a cykloturistických trás
Tento rok obnovia dobrovoľníci takmer 50 kilometrov (km) turistických a cykloturistických trás. Pôjde o obnovu šiestich lokalít za viac ako 10 000 eur. Informovala o tom Martina Hromadová z Nadácie Ekopolis.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %