Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.07.2019 12:05

Nadácia podporí sumou vyše 30-tis.eur realizáciu 12 projektov


Nitrianska komunitná nadácia - logo


Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko, a. s., podporí sumou 30-tis.eur projekty, ktorých autormi a realizátormi sú obyvatelia Hurbanova. Podporu z programu Tu sme doma získalo v tomto roku 12 projektov z oblasti športu, kultúry či životného prostredia.


Cieľom grantového programu Tu sme doma je podnietiť a podporiť verejnoprospešné aktivity obyvateľov Hurbanova. „Program aktivizuje ľudí, aby sami identifikovali, čo im v Hurbanove chýba, čo by chceli zlepšiť. Rôznorodé projekty združujú ľudí s podobnými záujmami a vytvárajú priestor na ďalšie budovanie dobrých vzťahov v miestnych komunitách,“ uviedla projektová manažérka nadácie Eva Vargová.       

Počas desiatich rokov existencie programu bolo doteraz podporených 114 projektov sumou viac ako 313.000 eur. „Vďaka grantom a predkladateľom projektov sa v Hurbanove zrevitalizovali verejné zóny, vytvorili sa miesta na stretávanie sa obyvateľov a susedov, vybudovali a opravili sa športoviská, pribudol náučný chodník, školám a škôlkam pribudli ekoučebne, ekozáhony, mladí futbalisti získali novú tréningovú plochu,“ zhrnula aktivity programu Vargová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2020
Hlavné mesto podporí kultúru aj v roku 2021
Hlavné mesto Bratislava podporí kultúru aj v budúcom roku. V rámci grantového programu Strategická podpora kultúrnych podujatí vyhlásilo výzvu pre rok 2021, vyčlenených je 130 000 eur.
viac
15.06.2021
NKN podporí projekty zamerané na obnovu verejných priestorov
Aktivisti, dobrovoľníci a neformálne združenia majú ešte tri dni na to, aby požiadali o podporu z grantového programu s názvom Upracme si spolu. Nitrianska komunitná nadácia (NKN) môže na úspešné zámery poskytnúť z programu dotáciu do 1000 eur.
viac
11.03.2022
NKN podporí projekty zamerané na ochranu životného prostredia
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila novú grantovú výzvu. Finančnú podporu z nej môžu získať projekty zamerané na ochranu životného prostredia a komunitné kultúrne a športové podujatia.
viac
21.09.2022
NKN podporí inovatívne projekty v základných školách
Základné školy (ZŠ) v Nitre sa môžu do 14. októbra uchádzať o dotácie z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %