Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.04.2018 10:31

Nadšenci môžu počas apríla obdivovať historické autá a motorky


Ilustračná snímka, zdroj: BBonline


Do mesta pod Urpínom v piatok zavítali nablýskané legendy na štyroch kolesách. V rámci Výstavy veteránov nadšenci automobilovej histórie uvidia v banskobystrickej Europe tátoše, ktoré jazdili po cestách v 30., 60. a v 70. rokoch minulého storočia.


Výstavu, ktorá potrvá do konca tohto mesiaca a koná sa v spolupráci s Veteran Club Vlkanová, dopĺňajú historické modely motoriek.      

"Na svoje si prídu nielen mladší záujemcovia o automobilovú históriu, ale i pamätníci druhej polovice minulého storočia, ktorým modely škodoviek a ostatných značiek predstavovať netreba," uviedol Viktor Maceják, marketing manager Europa SC.       

Návštevníci môžu obdivovať vozidlá českej značky Škoda, ktorými v minulom storočí disponovala takmer každá slovenská domácnosť.       

"Pozrieť si môžu napríklad Škodu 1101, známu aj ako Tudor, ale i 110 R Coupé, Škodu Spartak či Škodu Felicia 994, ktorá sa stala ikonou ciest na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia," konštatoval Maceják.       

Na retro výstave vozidiel majú svojich zástupcov i značky Tatra, Chevrolet, Derby Bentley a nechýba ani niekoľko druhov známeho Transporteru od spoločnosti Volkswagen. Expozíciu dopĺňa Praga Piccolo z roku 1932, ktorý bol označovaný aj ako československý Ford T.       

Záujemcov o dvojkolesové dopravné prostriedky poteší zbierka motoriek. "Návštevníci môžu obdivovať legendu Jawa 250 v dvoch variantoch - typ 80 a Special. Nechýba ani ukrajinská klasika - motocykel značky Dnepr," dodal Maceják.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2020
Thurzov dom ukáže umelecké zručnosti predkov i mladých remeselníkov
Thurzov dom v Banskej Bystrici sa od štvrtka (23. 1.) preniesol do čias dávno minulých a odhalí jedinečné umelecké zručnosti našich predkov spred 2000 rokov, ale i tvorbu súčasnej generácie mladých remeselníkov.
viac
16.03.2022
V Barbakáne otvorili expozíciu, predstavuje banícku históriu mesta
V banskobystrickom mestskom hrade Barbakán otvorili expozíciu, ktorá predstavuje banícku históriu mesta i okolitých obcí. Informovala o tom hovorkyňa primátora mesta Dominika Adamovičová.
viac
28.09.2022
Thurzov dom vystaví vyše 70 nástrojov, ktorými sa mučilo v Európe
Viac ako 70 exponátov mučiacich nástrojov, z ktorých takmer 30 je zo zbierok Stredoslovenského múzea (SSM), vystaví od 1. októbra Thurzov dom v Banskej Bystrici.
viac
27.01.2024
V historických pivniciach ľudia spoznajú históriu a ochutnajú vína
Zabudnuté historické pivnice pod meštianskymi domami na Námestí SNP v Banskej Bystrici priblížia v sobotu návštevníkom svoju históriu a stanú sa miestom degustácie vín. Akciu organizuje Cech hostinských spolu s majiteľmi piatich meštianskych domov. Začína sa o 14.00 h a potrvá do 20.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %