Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.07.2017 11:56

Najlepších dobrovoľných hasičov na Slovensku majú v Kútoch


Prvýkrát v histórii Majstrovstiev Slovenska DHZ vyhrali obe kategórie súťažiaci z toho istého zboru.


Víťazstvo z tohtoročných Majstrovstiev Slovenska dobrovoľných hasičských zborov si v kategórii mužov aj žien odnášajú dobrovoľní hasiči z Kútov v okrese Senica.


Víťazné ženy na svoje prvenstvo potrebovali výsledný čas 112,26 sekundy, muži vyhrali s časom 88,93 sekundy. „Už postup na celoslovenské majstrovstvá nebol jednoduchý, postupne sme si museli vybojovať cez obvodné, okresné aj krajské kolá. Bez dobrej prípravy a spolupráce všetkých členov tímu by sme to nedokázali,“ zhodnotili svoj úspech členovia víťazného tímu.

Majstrovstvá Slovenska dobrovoľných hasičských zborov sa konajú raz za dva roky, organizuje ich Dobrovoľná požiarna ochrana SR. V kategórii mužov i žien súťaží po osem tímov.      

Dobrovoľná požiarna ochrana Slovenskej republiky je jednotným, účelovým, humánnym, politicky nezávislým dobrovoľným občianskym združením. História organizácie sa začala písať od augusta 1922, kedy bola v Trenčíne založená Zemská hasičská jednota. Poslanie organizácie bolo vyjadrené heslom Bohu na slávu, blížnemu na pomoc. Toto krédo sa dodnes vyníma na každej vlajke hasičského zboru. Hlavným cieľom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky je budovať, organizovať a zdokonaľovať dobrovoľné hasičstvo na území Slovenskej republiky v duchu stanov a právnych noriem z oblasti ochrany pred požiarmi.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Dobrovoľní hasiči pripravili nočnú súťaž v požiarnom útoku
V nedeľných skorých ranných hodinách sa na futbalovom ihrisku v obci Malinová v okrese Prievidza skončila  regionálna nočná súťaž dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).
viac
02.09.2016
V Brodne oslávili 95. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru
Jubilejný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ prilákal do Brodna množstvo ľudí.
viac
03.07.2017
Dobrovoľní hasiči už majú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory už majú možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Tú im dáva novela zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu, ktorá je účinná od soboty 1. júla 2017.
viac
13.07.2020
V Žarnovici sa súťažilo o titul Železný hasič
Viac ako 60 účastníkov mal nultý ročník medzinárodnej súťaže Železný hasič, ktorá sa pod záštitou primátora mesta uskutočnila počas nedele v Žarnovici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %