Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.02.2018 05:35

Najstaršie slovenské múzeum vyhlasuje súťaž pre návštevníkov


Ilustračná snímka.


Po celoročnom spoznávaní svojich desiatich expozícií s osobnosťami kultúry a moderátormi prichádza Múzeum mesta Bratislavy (MMB) v jubilejnom 150. výročí svojho vzniku s ďalšou aktivitou. Od 15. februára vyhlasuje súťaž Na trase múzea, ktorá potrvá do 31. mája.


Toto najstaršie slovenské múzeum s nepretržitou prevádzkou má desať tematických múzeí so špeciálnymi expozíciami, osem je v historickom jadre mesta a po jednom v Devíne a Rusovciach. Okrem ich spoznávania chce MMB zistiť, ktoré z múzeí je pre návštevníkov najzaujímavejšie, aj ktorý predmet či architektúra sa im najviac páči.     

"Po zakúpení hracieho plánu v prvom múzeu pôjde návštevník do ostatných zdarma a získa originálne limitované samolepky vo farbách múzeí. Tie si nalepí do plánu a získa skladačku s obrázkami múzeí. Podmienkou je, že ich treba navštíviť aspoň päť. Aby bola súťaž zaujímavejšia, na základe siluet návštevník hľadá v múzeách zbierkové predmety alebo architektúry. Zapíše do plánu ich názov a storočie vzniku, aj svoje top múzeum," informuje o súťaži Beáta Husová z MMB.      

Na záver spodnú časť hracieho plánu súťažiaci odovzdá s vyplnenou adresou v niektorom z desiatich múzeí. Alebo môže zaslať poštou na adresu: Múzeum mesta Bratislavy, Radničná 1, 815 18 Bratislava. Organizátori sľubujú šťastlivcom atraktívne ceny. Informácie o priebehu a vyhodnotení súťaže sú na internetovej stránke www.150muzeum.bratislava.sk.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
ZMOS vyhlásil ďalší ročník prestížnej súťaže Oskar bez bariér
Združenie miest a obcí Slovenska aj v tomto roku vyhlasuje tradičnú a prestížnu súťaž OSKAR BEZ BARIÉR. Doterajšie ročníky sprevádzali úspechy miest a obcí, ktoré neboli len medzi laureátmi a ocenenými, ale treba ich vidieť aj v samosprávach, ktoré sa inšpirovali aktivitami v búraní bariér.
viac
29.03.2017
Vyhlásenie 9. ročníka súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila 21. marca 2017 podmienky a pravidlá súťaže Dedina roka pre rok 2017. Spolu s Ministerstvom životného prostredia SR, Spolkom pre obnovu dediny a Združením miest a obcí Slovenska tak vyhlásila už 9. ročník národnej súťaže Dedina roka.
viac
13.01.2021
Nová Baňa vyhlásila súťaž na predaj pozemku a výstavbu bytového domu
Mesto Nová Baňa vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na predaj stavebného pozemku. Podmienkou samosprávy je, že súkromný investor na ňom postaví nový bytový dom.
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %