Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.06.2017 08:00

Najväčšie stretnutie pedagógov na Slovensku sa blíži


Ilustračná snímka.


Aktuálne témy z oblasti školstva na Slovensku. Trendy vo vzdelávaní zo zahraničia. Bohatý odborný program s viac ako 40 rôznymi aktivitami. Renomovaní lektori zo Slovenska, ale aj zahraničia. A k tomu takmer 500 pedagógov z celého Slovenska.


O čom je reč? O 6. ročníku medzinárodnej odbornej konferencie pre pedagógov – Učiteľ nie je Google 4, ktorú opäť organizuje odborné nakladateľstvo RAABE Slovensko.

Odborným garantom tohtoročného podujatia je Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave, spoluorganizátorom Veľvyslanectvo Írska v Bratislave. Pozvanie na konferenciu RAABE prijal aj John Halligan, írsky minister pre odborné vzdelávanie, zručnosti a inovácie.

Konferencia sa bude tento rok konať 15. – 16. júna 2017 v Hoteli SENEC**** v Senci. Je určená pre všetkých pedagógov, ale i zriaďovateľov škôl a školských zariadení, ktorým záleží na zvyšovaní kvality vzdelávania na Slovensku, pričom v bohatom programe si nájde každý niečo to svoje: tak riaditeľ či zástupca školy, ako aj učiteľka v materskej škole, ale napríklad aj učiteľ matematiky, techniky, prírodovedy... Na jednotlivých vzdelávacích aktivitách odznejú nové informácie k aktuálnym témam, inšpirácie na rozvoj školstva a vzdelávania do budúcnosti, príklady dobrej praxe, a, samozrejme, chýbať nebudú ani inovácie v školskom prostredí.

Bohatý odborný aj sprievodný program Odborný program tohtoročnej konferencie organizátori vystavali na troch nosných tematických pilieroch:

1. Kultúra, spoločnosť, náboženstvo a vzdelávanie Inakosť determinuje vzdelávanie. Európa sa radikálne mení. Ako reaguje školstvo?

2. Vzdelávanie 5.0. Kritická analýza prínosu digitálnych technológií. Ako je možné spolufungovať vo svete sietí?

3. Rovnosť a nerovnosť šancí vo vzdelávaní Vzdelávanie v medzinárodnom kontexte. Ako vytvoriť optimálnu vzdelávaciu klímu v škole?

Účastníkov konferencie čaká dvojdňový maratón odborných prednášok, seminárov, workshopov, okrúhlych stolov, ale môžu sa tešiť aj na moderovanú diskusiu, koučovaciu zónu a tréningy, ktoré sa v programe konferencie minulý rok tešili veľkej obľube zo strany účastníkov. Integrácia utečencov v školách, efektívna spolupráca zriaďovateľa a školy, finančná kontrola v školách, deti so ŠVVP, renesancia vo vzdelávacej oblasti Človek a svet práce, adaptívne učenie, vzdelávanie dvojročných, verejné obstarávanie v školách, inovatívny prístup k prírodným vedám – to je len zopár tém, ktoré v Senci tento rok odznejú. Účasť takmer 50 renomovaných slovenských lektorov spolu so zahraničnými prednášajúcimi z Írska, Českej republiky, Nemecka, Švajčiarska a Indonézie sú prísľubom naozaj kvalitného odborného programu.

Podrobnejšie informácie o podujatí nájdete na stránke

Obecné noviny č. 21-22/2017 na str. 13

Autor: (raabe)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Odborná konferencia k bývaniu marginalizovaných komunít
Združenie miest a obcí Slovenska organizuje odbornú konferenciu k problematike bývania v podmienkach marginalizovaných komunít. Podujatie je súčasťou aktivít združenia v rámci projektu Centrum sociálneho dialógu II., ktorý má za cieľ prinášať riešenia formou štruktúrovaného dialógu.
viac
02.10.2018
ZMOS organizoval jedinečnú medzinárodnú konferenciu
Združenie miest a obcí Slovenska v polovici septembra zorganizovalo jedinečnú medzinárodnú konferenciu. „Municipálna V-4: SMART agenda pre kvalitu a modernizáciu“ ktorá bola prvým podujatím svojho druhu, ktoré organizuje ZMOS s presahmi na celý administratívny priestor Vyšehradského zoskupenia.
viac
29.03.2019
Čo sa deje v galériách?
Úloha galérií sa v posledných rokoch radikálne zmenila. Návod ako ponúknuť atraktívny obsah a aké sú možnosti komunikácie s návštevníkom predstavili galeristi zo Slovenska a z Čiech na medzinárodnej konferencii, ktorú pripravil odbor kultúry ŽSK.
viac
15.10.2019
Využívanie informačných systémov, práca s dátami je výzvou aj pre kontrolórov
Mnohé projekty informatizácie verejnej správy sú nehospodárne a neefektívne, čo potvrdzujú skúsenosti slovenských kontrolórov. Aktívna práca s informáciami je však výzvou dnešnej doby a kontrolné úrady môžu prispieť k lepšiemu manažovaniu IT projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %