Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.07.2019 12:05

Námestie vo Veľkých Kapušanoch bude miestom troch „naj“ výstav


Ilustračná snímka (tasr)


Tri výstavy s prívlastkom „naj“ realizuje v priebehu leta Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Veľkých Kapušanoch. Sú súčasťou programu Kultúrneho leta a tiež príspevkom k 805. výročiu prvej písomnej zmienky o meste, ktorú si v tomto roku Veľkokapušania pripomínajú.


Informoval o tom riaditeľ MsKS Štefan Töviš. Prvá výstava, ktorá bude na Námestí Istvána Dobóa inštalovaná v stredu 24. júla, predstaví výber prác vzniknutých počas 18 ročníkov výtvarného plenéru Copus art. Podľa Tövišových slov sa na plenéri organizovaného MsKS zúčastňujú slovenskí, českí, ale i maďarskí výtvarní umelci, pričom najväčší podiel tvoria umelci zo Zemplína. "Práce prezentujú mnohorakosť pohľadov výtvarníkov na život, prírodu a objekty, ktoré výtvarníkov počas plenérov oslovili," vysvetlil.       

Druhé podujatie bude najväčšou výstavou fotografií v histórii mesta. MsKS prostredníctvom nej prezentuje výber fotografií vystavovaných v rámci Capa foto, každoročného fotografického podujatia. Ako Töviš uviedol, fotogaléria v správe MsKS nesie meno po Robertovi Capovi, vojnovom fotoreportérovi, ktorého mama pochádzala z Veľkých Kapušian.       

Trojicu výstav s prívlastkom „naj“ uzavrie výstava sôch a umeleckých objektov. Časť z nich vznikla počas plenérov, časť bude prezentovať prácu domácich amatérskych sochárov.       

Všetky tri výstavy budú na námestí nainštalované len na jeden deň. Každá z nich sa uskutoční v stredu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2019
V meste pribudlo 300 stromčekov
Približne 300 stromčekov vysadili vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) dobrovoľníci počas troch júnových dní v rámci podujatia Aj my sme súčasťou prírody. Účastníci tak reagovali na výzvu primátora mesta Petra Petrikána. Informoval o tom zástupca primátora Ferenc Boczán.
viac
19.08.2020
Mesto pre psičkárov zriadilo výbeh i oddychové miesto
Samospráva mesta Veľké Kapušany v okrese Michalovce vyšla v uplynulých dňoch v ústrety psičkárom.
viac
30.10.2020
Tri grácie chce radnica vrátiť na Námestie mieru
Súsošie Tri grácie, ktoré do roku 2016 zdobilo Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši, čaká na opätovnú inštaláciu v depozitári mestského múzea.
viac
22.10.2021
Mesto chce kompost z novej kompostárne obyvateľom rozdávať
Mesto Veľké Kapušany v okrese Michalovce ukončilo v uplynulých dňoch výstavbu kompostárne. Kompost v nej vyprodukovaný chce samospráva obyvateľom v prípade záujmu poskytovať bezplatne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %