Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
22.02.2018 09:55

Návšteva ukrajinského veľvyslanca v Nitre


Primátor Jozef Dvonč víta veľvyslanca Ukrajiny v SR J. E. Jurija Mushku.


Primátor Nitry Jozef Dvonč prijal 20. februára na pôde mestského úradu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v SR J. E. Jurija Mushku. Počas stretnutia si obe strany vymenili názory na slovensko-ukrajinskú regionálnu spoluprácu, ktorá sa úspešne rozvíja po linke NSK.


Známa je tiež dlhotrvajúca spolupráca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity s podobnou univerzitou v Kyjeve.

Primátor Dvonč predstavil ukrajinskému ambasádorovi klientske centrum služieb. Na tomto pracovisku sa vybaví denne približne 400 klientov. Jeho Excelenciu zároveň informoval, že fyzické a najmä právnické osoby nemusia na úrad chodiť osobne, pretože môžu využiť formu elektronickej komunikácie s úradom.

J. E. Jurij Mushka sa primátorovi mesta Nitry poďakoval za prijatie. Zaujímal sa o partnerskú spoluprácu Nitry s európskymi mestami, o zloženie mestského zastupiteľstva a ďalší rozvoj mesta. Pred primátorom Dvončom spomenul marcovú účasť divadelníkov zo Starého divadla K. Spišáka v Nitre na medzinárodnom divadelnom festivale na Ukrajine a požiadal ho o finančnú podporu účasti tohto súboru na festivale. Na záver návštevy sa podpísal do Pamätnej knihy mesta Nitry. V sprievode pána veľvyslanca bol aj podnikateľ, ktorý predstavil primátorovi možnosti výstavby bytov.

 

Autor: (ts-msu-(SY))


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
21.04.2018
Primátor navštívil Augsburg, projekt Fuggerovskej cesty je bližšie
Kooperácia slovensko-nemeckých historikov za účelom nových poznatkov a definovania spoločných pilierov pri tvorbe Fuggerovskej cesty je jedným z krokov, na ktorom sa dohodol primátor Banskej Bystrice Ján Nosko s hlavou univerzitného, druhého najstaršieho mesta v Nemecku, Augsburg, Kurtom Griblom.
viac
12.04.2019
Zvolen navštívi veľvyslanec z najzelenšej ambasády. Príde nás inšpirovať
Tesne pred Veľkou nocou - 17. apríla - sa vo Zvolene opäť zastaví zástupca veľvyslanca Holandského kráľovstva na Slovensku - Martijn Lambarts. Spolu s členmi slovenského Inštitútu cirkulárnej ekonomiky príde porozprávať o svojich skúsenostiach so zeleným úradovaním či obstarávaním.
viac
14.10.2019
Mesto Nitra očakáva výpadok príjmov z podielových daní vo výške 2,5 milióna eur
Nitrianska radnica počíta na budúci rok v mestskom rozpočte s výpadkom príjmov z podielových daní v hodnote 2,5 milióna eur. Magistrát preto bude musieť prepracovať východiská, na základe ktorých sa mala vypracovať konečná podoba rozpočtu Nitry na rok 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %