Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.07.2017 12:33

Návštevníci kaštieľa môžu zažiť piknik na anglickom trávniku


Ilustračná snímka: (int).


Piknik podľa vzoru aristokratických zvykov na anglickom trávniku, aký poznala v minulosti európska smotánka, môžu zažiť návštevníci v sobotu 15. júla o 14. hodine na lúke pred kaštieľom v Betliari.


Betliarske múzeum tradíciu piknikov v historických kostýmoch s piknikovými košmi obnovilo pred troma rokmi. "Na lúke pred kaštieľom bude znieť cigánska hudba v podaní kapely Classic Gipsy Music, o zábavu pre deti sa postará divadlo Theátrum a pre najmenších budú pripravené aj kostýmy na fotografovanie. Návštevníci sa budú môcť pred kaštieľom vyfotiť s historickým automobilom Jánosa Mártona zo seriálu 1890 a tiež s aristokratickou spoločnosťou v historických kostýmoch," priblížila kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea (SNM) – Múzea Betliar Judita Krajčiová.      

Podávať sa budú šľachtické piknikové pochúťky a rôzne špeciality z regiónu. "Tak ako po iné roky aj teraz sú vítaní účastníci v historických kostýmoch. Návštevníci, ktorí prídu oblečení podľa módy z roku 1890, môžu absolvovať prehliadku kaštieľa a výstavy 1890 Seriál vs. história zdarma. Okrem klasických prehliadok kaštieľa sú pripravené aj seriálové prehliadky po stopách detektíva Mártona po nezvyčajných, bežne nesprístupnených trasách, kde sa návštevníci dozvedia zaujímavosti zo zákulisia seriálu 1890. Tieto špeciálne seriálové prehliadky budú od 16. hodiny do večerných hodín," doplnila Krajčiová.      

V prípade daždivého počasia sa aktivity na lúke pri kaštieli konať nebudú.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2017
V Trebišove spoznávali krásy historického parku
Mesto Trebišov sa zapojilo do tohoročných Dní európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) komentovanou prehliadkou historického parku a v ňom nachádzajúcich sa pamätihodností mesta Trebišov.
viac
09.07.2019
Park pri andrássyovskom kaštieli ožije v sobotu piknikom
Atmosféru dôb minulých prinesie do parku pri andrássyovskom kaštieli v Betliari v Rožňavskom okrese historický piknik, ktorý tamojšie Múzeum Betliar (MB) organizuje v sobotu 13. júla od 14.00 h.
viac
27.02.2020
Múzeum Betliar hľadá sprievodcov a dozorcov na letnú sezónu
Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum Betliar v okrese Rožňava hľadá do svojho tímu sprievodcov a dozorcov do andrássyovského kaštieľa na letnú sezónu v období jún až september 2020.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %