Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.05.2019 11:35

Nemám záujem, aby moje meno ani ZMOS boli zneužívané na politické účely


Branislav Tréger, predseda Združenia miest a obcí Slovenska


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger odmieta účelovo spracovaný rozhovor, ktorý bol publikovaný na internetovej stránke Denníka N.


Redaktor Denník N Daniel Vražda oslovil novozvoleného predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera s požiadavkou na rozhovor v súvislosti s výsledkami snemu ZMOS. „Požiadavku na rozhovor som akceptoval a s dávkou dôvery som od pána redaktora nežiadal autorizáciu prepisu,“ zdôrazňuje Branislav Tréger. 

Rozhovor miestami ponúka svojskú a účelovú interpretáciu od čoho sa predseda ZMOS dištancuje. „Nemám záujem, aby moje meno ani organizácia, ktorú reprezentujem boli zneužívané na politické účely. ZMOS má jasné priority a vo svojej činnosti sa orientuje na presadzovanie oprávnených požiadaviek miest a obcí. Toto je pre nás kľúčové. Nie sme politický aktér, ale chceme naďalej zostať relevantný sociálny partner,“ uzatvára predseda ZMOS Branislav Tréger.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2018
ZMOS začal už v ére národných výborov, radil všetkým vládam SR
Od založenia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v marci 1990 prešla samospráva obrovským vývojom. Keď ZMOS vznikal, v dnešnej podobe ani neexistovala, život v obciach riadili národné výbory, ktoré len kooptovali takú časť nových ľudí, aby v nich nemali väčšinu komunisti.
viac
23.05.2019
Profil nového predsedu ZMOS Branislava Trégera
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho zvolili v tajnom hlasovaní účastníci Snemu ZMOS-u, ktorý sa koná v hlavnom meste 22. až 23. mája.
viac
30.06.2020
Komora obcí rokovala o pozemkoch, poľnohospodárstve aj financiách
V pondelok 29. júna 2020 sa v Kongresovej sále hotela Patria uskutočnilo rokovanie Komory obcí, ktoré sa zameralo na viaceré témy dotýkajúce sa nielen celej samosprávy, ale aj samotných obcí.
viac
24.10.2020
Branislav Tréger upozornil predsedu vlády na pomoc komunálnym podnikom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger upozornil predsedu vlády Slovenskej republiky na nesplnenie avizovanej pomoci pre komunálne podniky a požaduje ich zaradenie medzi subjekty, ktoré sa môžu uchádzať o štátnu pomoc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %