Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.02.2018 07:43

Nemocnica v Leviciach obnovila prístrojovú techniku za vyše 280-tis.eur


Ilustračná snímka.


Levická nemocnica obnovila prístrojovú techniku na viacerých svojich oddeleniach. Investícia za viac ako 280.000 eur by mala zabezpečiť pacientom kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť priamo v ich regióne.


      Nová technika pribudla na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, rádiologickom oddelení a na operačných sálach.      

 „Moderné medicínske prístroje doplnili technické vybavenie týchto oddelení a vymenili zastarané zariadenia, ktoré nevyhovovali dnešným nárokom,“ skonštatovala Alžbeta Sivá, hovorkyňa skupiny Agel, ktorej súčasťou je Nemocnica Levice.      

 Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny získalo centrálny monitorovací systém. Lekári začali využívať i nový prenosný USG prístroj v štandardnej konfigurácii, ktorý slúži na vyšetrenie pri lôžku. „USG prístroj prispeje aj k rozšíreniu spektra vyšetrení na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Pacienti nemusia byť prevážaní na odborné pracoviská za účelom vyšetrení, ktoré je už možné vykonávať na USG prístroji priamo na oddelení. V budúcnosti plánujeme s týmto prístrojom rozšíriť druhy vykonávaných anestéziologických výkonov,“ povedal Igor Slabak, primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.       

Nový sonografický prístroj získalo rádiologické oddelenie nemocnice. Flexibilné zariadenie poskytuje rýchlejšie možnosti diagnostiky, lekári vďaka novému USG prístroju budú môcť vykonávať omnoho širšiu škálu vyšetrení. Zdravotnícke zariadenie investovalo aj do odkúpenia laparoskopickej veže, ktorá sa dennodenne využíva v miniinvazívnej chirurgii a ktorú doteraz malo len v prenájme.       

Agel SK prevádzkuje nemocnicu v Leviciach od 15. septembra minulého roka. Vstup spoločnosti do Nemocnice s poliklinikou Levice odsúhlasili poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorí schválili prenájom nemocnice na 20 rokov. Spoločnosť označila za svoju prioritu stabilizovať personálnu situáciu a spustiť nový dlhodobý investičný program s cieľom modernizácie a rozvoja nemocnice. Celková suma, ktorá by mala byť preinvestovaná do levickej nemocnice, bude takmer 8,3 milióna eur. V súčasnosti nemocnica zamestnáva približne 600 zamestnancov. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160.000 obyvateľov, čo ju zaraďuje k najväčším nemocniciam v Nitrianskom kraji.       

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2019
V sakrálnom areáli levickej Kalvárie sa začala letná sezóna
V sakrálnom areáli levickej Kalvárie sa začala letná turistická sezóna. Počas nej môžu záujemcovia vystúpiť na 22 metrov vysokú vyhliadkovú vežu, z ktorej budú mať výhľad na všetky štyri svetové strany do blízkeho i vzdialenejšieho okolia Levíc.
viac
14.12.2020
Kremnica chystá z rozpočtu aj obnovu Zechenterovho domu
Mesto Kremnica bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 6 506 347 eur, poslanci návrh rozpočtu schválili na novembrovom mestskom zastupiteľstve.
viac
08.01.2021
V roku 2021 chystá B. Štiavnica aj niekoľko väčších investícií
Mesto Banská Štiavnica ešte nemá schválený rozpočet na rok 2021, poslanci o ňom budú hlasovať na niektorom z najbližších mestských zastupiteľstiev. Potvrdila to primátorka Nadežda Babiaková s tým, že v návrhu rozpočtu sa našiel priestor aj na niekoľko väčších investícií.
viac
20.01.2022
Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou
Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %