Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.07.2017 01:23

Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne


Romantický a napínavý príbeh z francúzskeho kráľovského prostredia vtiahne v piatok a v sobotu do deja návštevníkov Červeného Kameňa počas nočných prehliadok.


Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.


Podujatia ponúkajú možnosť užiť si program v letnom počasí vonku a zároveň sa obohatiť o kultúrne, hudobné a ďalšie zaujímavé zážitky.

„Podujatia tohto víkendu ponúknu návštevníkom bratislavského regiónu pestré kultúrne, hudobné, či gastronomické zážitky. Lákajú spoznávať atraktivity popri aktívne strávenom čase vonku. Pripravené podujatia oslovia svojim bohatým programom všetky vekové kategórie a na svoje si prídu aj detskí návštevníci, “ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Na Červenom Kameni ožije história. Od štvrtka až do nedele tu prebieha LARP Kráľovstvo Vína. Jeho účastníci majú na vlastnej koži možnosť zažiť hrdinský, či menej hrdinský príbeh z dávnych čias, ktorý vytvárajú oni sami.

Od štvrtka (20. júla) sa v Bratislave na Tyršovom nábreží koná gastronomické podujatie spojené s veľkolepým zážitkom – Bratislava in the Sky! Podujatie poteší všetkých milovníkov dobrého jedla, ktorí si ho radi vychutnávajú v krásnom prostredí s jedinečným výhľadom na celú Bratislavu. Pochutnať si môžete na veľkom výbere špecialít a tak isto je možné si tento gastronomický zážitok podľa výberu užiť pri obede, večeri a zapadajúcom slnku. Podujatie prebieha až do 30. júla, preto ho nepremeškajte!

V piatok to v Bratislave v Čitárni u červeného raka roztočia orientálne tanečnice na podujatí Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party! Tešiť sa môžete na folklórne ladené vystúpenia a modernejšie poňatie súčasného orientálneho a indického tanca. Podujatie sa začne o 17. hodine a potrvá do 22. hodiny.

Vo veľkom Evanjelickom kostole na Panenskej v Bratislave prebehne v piatok (21. júla) ďalšie zo série podujatí Viva Musica! Vystúpi speváčka a huslistka Iva Bittová & Mucha Quartet, ktorí predstavia hudbu inšpirovanú slovenským ľudovým umením! Evanjelický kostol ponúkne dokonalú akustiku a v spojení s krásnou hudbou pripraví výnimočný kultúrno-hudobný zážitok a zimomriavky, nenechajte si ho preto ujsť.

Dobrodružná noc čaká v piatok a sobotu na návštevníkov Červeného Kameňa. Počas nočných prehliadok každú hodinu od 18. do 22. hodiny vás vtiahne do deja predstavenie Muž so železnou maskou. Romantický a napínavý príbeh z francúzskeho kráľovského prostredia bude plný vzrušenia, vášne a mušketierov. Zažite ho na vlastnej koži!

V sobotné doobedie Vás pozývame do Stupavy, kde sa uskutoční Svätojakubský jarmok! Jarmok sa koná v areáli pred Kultúrnym domom v Stupave a potrvá od 6. hodiny ráno, približne do 14. hodiny. Nebude chýbať skvelé tradičné jedlo a možnosť zakúpiť si veci v stánkoch a užiť si atmosféru typického jarmoku.

Čo takto si v sobotu pochutnať na vynikajúcom guláši? Príďte sa zabaviť na 3. GULÁŠ FEST v Kostolej pri Dunaji, ktoré prebieha od 9. ráno až do 23. hodiny. Tímy budú súťažiť o to, kto navarí ten najlepší guláš a všetci návštevníci sú srdečne pozvaní na jeho ochutnávanie. Pripravený je bohatý sprievodný program, ktorý očarí aj tých najmladších. Práve pre deti je pripravené maľovanie na tvár, skákací hrad, mini zoo, jazdenie na koni a mnoho ďalšieho!

Okrem spomínaných akcií sú všetci milovníci športu srdečne pozvaní na podujatie Časovka Ivana Červenku na Zošku až ku hviezdam 2017, ktoré sa uskutoční v nedeľu 23. júla na Zochovej Chate. Víkendové podujatia v regióne sú zamerané na aktívne trávenie času v krásnom letnom počasí a ponúknu množstvo zaujímavých aktivít a kvalitné hudobné i kultúrne zážitky. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, dospelí a aj rodiny s deťmi.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (Petra KOTÚČKOVÁ, BRT)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Plesová sezóna v bratislavskom regióne
Cez víkend sa bude v bratislavskom regióne plesať takmer na každom kroku.
viac
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %