Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.08.2018 08:55

Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom


Ilustračný výrez plagátu


Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.


Počas celého leta 2018 mali obyvatelia Trenčianskeho kraja možnosť previezť sa historickou električkou z Trenčianskej Teplej do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice či spoznať kraj vďaka autobusom so zapriahnutým cyklovozíkom. So záverom letnej sezóny sa však neúprosne blížia aj posledné jazdy cykloautobusov i víkendovej letnej prevádzky električky.

Víkendová letná prevádzka Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) je od tohto roku rozšírená aj o štátne sviatky. Pekný výlet do Trenčianskych Teplíc si tak môžete spraviť aj v stredu 29. augusta 2018 počas výročia Slovenského národného povstania. V prípade, že na sviatok máte už iné plány, nájdete električku na tradičnej trase jazdiť aj počas prvého septembrového víkendu, kedy bude zároveň ukončená víkendová letná prevádzka električky.

Historická električka jazdí počas celého roka s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja, vďaka čomu budú po víkendovej letnej prevádzke nasledovať do konca roku 2018 ešte dve príležitostné jazdy TREŽ. Tá prvá sa uskutoční už 8. septembra 2018 a bude spojená so súťažou vo varení guláša. Viac informácií nájdete na plagáte priloženom pod tlačovou správou.

Spoznajte kraj vďaka cykloautobusom a získajte na záver leta darček od TSK

K svojmu záveru sa blíži aj v poradí druhá letná sezóna jázd cykloautobusov. Milovníci cyklistiky môžu spoznávať krásy Trenčianskeho kraja od začiatku júna na dvoch linkách, a to konkrétne Trenčín – Dubodiel – Bánovce nad Bebravou a Trenčín – Nitrianske Rudno. Využiť pravdepodobne posledné slnečné dni jazdou na bicykli a odviezť sa cykloautobusmi, môže verejnosť už len do 2. septembra 2018.

Zároveň tí, ktorí sa s cykloautobusom s celkovou kapacitou 24 bicyklov odvezú, odfotia a pošlú fotku na Facebookovú fanpage Trenčianskej župy, získajú malú odmenu. Preto neváhajte a využite poslednú možnosť previezť sa cykloautobusom v tejto sezóne. Zaujímavé tipy na výlet na bicykli po trasách cykloautobusov nájdete v našej e-brožúre.

Autor: (ts-TSK-Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2017
Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur
V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.
viac
30.11.2017
Na historickú električku si tento rok kúpilo lístok takmer 11 000 ľudí
Obľúbenosť trenčianskej úzkorozchodnej električky každým rokom rastie. Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) aj v roku 2017 okrem pravidelnej letnej sezóny realizovala nostalgické jazdy, ktoré prilákali množstvo priaznivcov.
viac
24.09.2018
V Turovej opäť súťažili gulášoví majstri
Prvú septembrovú sobotu sa uskutočnil už 6. ročník zápolenia o Guláš majstra Turová.
viac
07.10.2020
Historická električka prepravila napriek pandémii 7400 cestujúcich
Historická električka prepravila počas tejto sezóny na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami napriek koronakríze takmer 7400 cestujúcich.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %