Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.12.2018 01:55

Nitra: Poslanci odsúhlasili zmeny pri zriaďovaní výborov mestských častí


Ilustračná snímka, zdroj: nitralive.sk


Pri zriaďovaní nových výborov v jednotlivých častiach Nitry dôjde v novom volebnom období k viacerým zmenám. Schválili ich mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.


Mesto má v súčasnosti sedem častí. Na ich spravovanie sú učené výbory mestských častí (VMČ), ktoré sa skladajú zo zvolených poslancov i verejnosti. Zastupiteľstvo na svojom rokovaní schválilo nový dodatok, ktorý mení niektoré zásady pri zriaďovaní VMČ.       

Mestskí poslanci v diskusii hovorili o potrebe priblížiť prácu VMČ viac k občanom. Doteraz mohol byť napríklad podpredsedom výboru iba zvolený člen zastupiteľstva. Na základe návrhu poslanca Jána Vanča môže byť do tejto funkcie ustanovený aj člen VMČ z radov občanov.       

Zastupiteľstvo schválilo aj návrh poslanca Petra Oremusa, na základe ktorého sa rokovania VMČ stávajú verejné. „Prítomní občania nemôžu zasahovať do priebehu rokovania samotného výboru mestskej časti. K bodom programu sa môžu vyjadriť na záver v diskusii. Dĺžku diskusného príspevku prítomných občanov schvaľuje výbor mestskej časti,“ konštatuje sa v schválenom materiáli.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2018
O zber elektroodpadu majú najväčší záujem domácnosti z Nového Mesta
Najviac kilogramov elektroodpadu (17 169 kg) v rámci bratislavského mobilného zberu vyzbierali v roku 2017 v Novom Meste. V tejto mestskej časti sa tiež do zberu organizovaného Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu - Envidom zapojilo i najviac domácností.
viac
11.02.2020
Fašiangové slávnosti ponúknu maškarné plesy, jarmok i kultúrny program
Fašiangové slávnosti sa v Nitre a jej jednotlivých mestských častiach začnú v priebehu najbližšieho víkendu. Okrem tradičných karnevalov a maškarných plesov ponúknu aj kultúrny program a jarmok. TASR o tom informoval mestský úrad.
viac
18.02.2021
Mestské časti pripravujú kampane pre motiváciu ľudí sčítať sa
Sčítanie obyvateľov je jedinečnou príležitosťou vniesť poriadok a spravodlivosť do systému prerozdeľovania finančných zdrojov pre samosprávy. Zhodujú sa na tom bratislavské mestské časti.
viac
15.03.2023
Petržalka zvyšuje príspevok za škôlku, rovnako ako niektoré iné MČ
Bratislavská Petržalka sa pridáva k samosprávam, ktoré zvyšujú príspevok na materskú školu. Ten bude po novom 75 eur na mesiac za jedno dieťa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %