Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.01.2018 01:30

Nitra má projekty na výstavbu a opravu kanalizácie za vyše štyri milióny eur


Ilustračná snímka.


Nitrianska radnica má pripravené projekty na výstavbu a opravu kanalizácie za viac ako štyri milióny eur. V prípade, že sa na ne nájdu peniaze v mestskom rozpočte, mohli by sa zrealizovať už v roku 2018.


Ako sa uvádza v zozname, ktorý vypracovala radnica, momentálne je pripravená projektová dokumentácia k výstavbe na približne dvoch desiatkach ulíc v rôznych častiach mesta. Polovica pripravovaných investícií už má vydané aj stavebné povolenie.   

Najrozsiahlejšie investičné akcie by sa mali realizovať v mestskej časti Horné a Dolné Krškany, kde sa má v siedmich lokalitách vybudovať kanalizácia za vyše 1,6 milióna eur. Nasleduje mestská časť Kynek s investíciami v hodnote 1,2 milióna eur a Zobor, na ktorom sa má postaviť kanalizácia za takmer 900 000 eur.       

Či k pripravovanej výstavbe skutočne v tomto roku aj dôjde, nie je ešte podľa magistrátu isté. „Vypracovanie samotného harmonogramu a časového plánu budovania kanalizácie pre rok 2018 z pozície mestského úradu (MsÚ) nie je možné, pretože to záleží od príslušného finančného krytia v rozpočte mesta, a to závisí od schválenia mestským zastupiteľstvom v Nitre,“ uviedol prednosta MsÚ Igor Kršiak.       

Celkové náklady na kompletné dobudovanie kanalizácie v celom meste sú na úrovni približne deväť miliónov eur. Najviac investícií by malo smerovať do mestských častí Zobor, Horné a Dolné Krškany, Mlynárce i Kynek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Nitra môže získať z fondov Európskej únie desiatky miliónov eur
Mesto Nitra má šancu získať do roku 2020 desiatky miliónov eur z fondov Európskej únie. Radnica už začala s prípravou projektov, na ktoré môže v rámci súčasného programového obdobia získať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sumu 50 miliónov eur.
viac
18.01.2017
Nitra potrebuje na dobudovanie kanalizácie deväť miliónov eur
Podľa slov technicko-investičného riaditeľa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZaVS), a.s., Štefana Štefeka chýba kanalizácia predovšetkým v mestských častiach Zobor, Horné a Dolné Krškany, v Mlynárciach, na Kyneku, v časti Šúdol a na Sadovej ulici na Chrenovej.
viac
18.02.2020
Mesto Nitra udelí dotácie na projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu
Projekty občianskych združení a spolkov zameraných na cestovný ruch podporí mesto Nitra celkovou sumou 15 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom mimoriadnom februárovom rokovaní.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %