Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.05.2016 11:24

Nočné objavovanie predstaví františkánov


Františkánsky kostol sv. Jozefa. Snímka: (mapio.net).


Počas najbližšieho víkendu sa verejnosť môže dostať na miesta, ktoré sú bežne neprístupné.


V rámci Nočného objavovania Prešova vpustia návštevníkov za brány kláštora príslušníci Rehole menších bratov – františkánov, ktorí spravujú tiež Františkánsky kostol sv. Jozefa v Prešove.       

Nočné objavovanie františkánov sa bude konať v sobotu aj v nedeľu 14. a 15. mája v rovnakom čase so začiatkom o 20:30 hod. Organizátori stretnutie tentoraz naplánovali na Františkánskom námestí, nie pred mestským informačným centrom, ako ostatné prehliadky v rámci Objavovania Prešova.       

Nočné objavovanie sa koná po tretí raz a jeho organizátorom je Urbanika n.o. a mesto Prešov.       

"V tichu noci, pri netradičnom osvetlení, za zvukov organovej hudby, s malými divadelnými scénkami a za účasti samotných františkánov predstavia históriu a pozoruhodnosti Františkánskeho kostola a kláštora. Po skončení podujatia mnísi pozvú účastníkov podujatia do priestorov, kam sa bežne návštevníci nedostanú. Uvidia nielen kryptu, refektár, podzemnú časť kláštora, ale aj nové, zatiaľ nezverejnené miesta," uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Na jesenné upratovanie bude v Prešove k dispozícii 100 kontajnerov
Celkovo 100 veľkoobjemových kontajnerov pristavia Technické služby mesta Prešov (TSmP) vo vybraných lokalitách Prešova. Vo štvrtok sa začína jesenné upratovanie, ktoré potrvá do utorka (13. 10.).
viac
19.12.2020
Do Prešova mieri takmer 10 miliónová dotácia
Mesto Prešov čakajú ďalšie významné investície v oblasti verejnej dopravy. Nákup 10 parciálnych trolejbusov a modernizácia trolejových tratí bude možná vďaka prostriedkom z Európskej únie.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
14.08.2021
Príďte za horami do Prešova
Už po trinástykrát sa z Prešova môžete vybrať na výlet za dobrodružstvom, aj keď iba na filmovom plátne. Pozývame vás na premietanie tých najlepších horolezeckých, outdoorových a cestovateľských filmov, ktoré v uplynulom roku vznikli vo svete.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %