Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.08.2016 02:03

Nominácie na Sociálny čin roka 2016 - výzva na zasielanie nominácií na ocenenia


(red)


Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v oceňovaní Sociálneho činu roka.


Oceňovanie Sociálneho činu roka, ktorého tradícia siaha do roku 2003, pôsobí ako motivácia pre skvalitňovanie sociálnych služieb a vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

Sociálny čin roka je ocenenie za výnimočnú humánnu pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii, napríklad za pomoc rodine pri starostlivosti o ich zdravotne ťažko postihnutého člena, za podporu náhradnej starostlivosti o deti a osamostatňovania sa mladých ľudí, za zlepšovanie podmienok klientov v zariadení sociálnych služieb, za pomoc marginalizovaným skupinám obyvateľstva a podobne.

Na ocenenie Sociálny čin roka je možné navrhnúť ktorékoľvek zariadenie, obec, mesto, neziskovú organizáciu, právnickú, či fyzickú osobu, ktorá akýmkoľvek mimoriadnym spôsobom, nad rámec svojich pracovných povinností, bola nápomocná.

Návrh na ocenenie subjektov, ktoré podľa vás vykonali takúto aktivitu v roku 2015, musí byť podaný do 5. septembra 2016. Poslať ho môže fyzická osoba, obec, občianske združenie, nezisková organizácia, nadácia, štátna organizácia, štátny orgán, vyšší územný celok, podnikateľský subjekt alebo cirkevná organizácia e-mailom na adresu lucia.batorova@employment.gov.sk alebo poštou na Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Špitálska 4, 6, 8, 816 43 Bratislava.

Na základe zaslaných a vyhodnotených nominácií komisia spracuje návrhy na ocenenie, pričom bude prihliadať predovšetkým na kreativitu a efektivitu aktivít, kvalitu poskytovanej služby a jej vplyv na zlepšenie životnej situácie občanov.

Okrem Sociálneho činu roka odovzdá minister práce ocenenia aj zamestnancom štátnych i neštátnych akreditovaných detských domovov, zamestnancom oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ako aj úradov práce, sociálnych vecí a rodiny.

Výzvu nájdete na: https://www.employment.gov.sk/sk/informacie-media/aktuality/vyzva-nominacie-socialny-cin-roka-2016.html

Vzor prihlášky (.PDF)

Autor: (mpsvr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2017
Ministerstvo prijíma nominácie na Sociálny čin roka 2017
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v oceňovaní Sociálneho činu roka, ktoré sa uskutočňuje od roku 2003 a pôsobí ako motivácia pre skvalitňovanie sociálnych služieb a vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.
viac
25.07.2018
Výzva na zasielanie nominácií za Sociálny čin roka a za významnú pomoc rodinám
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v udeľovaní Ocenenia ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR za Sociálny čin roka a za významnú pomoc rodinám.
viac
11.10.2018
Ocenenie za Sociálny čin roka 2017
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter ocenil výnimočných ľudí, ktorí svojou obetavosťou, ľudským prístupom, láskou a empatiou pomohli iným v núdzi, vykonali mimoriadny humánny čin či originálnu aktivitu nad rámec svojej práce.
viac
13.12.2019
Cena Detský čin roka sa odovzdávala po 19. raz
Občianske združenie Detský čin po 19. raz odovzdávalo ocenenie Detský čin roka. Ceny dostali deti, ktoré niekomu zachránili život, starajú sa o svojich blízkych, pomohli zdravotne postihnutému či inak prejavili empatiu, odvahu a porozumenie v každodennom živote.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %