Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.07.2018 12:00

Nové autá pre dobrovoľných hasičov


Ilustračná snímka MV SR


Ministerka vnútra SR Denisa Saková odovzdala v dňoch 2. a 3. júla dobrovoľným hasičským zborom Košického a Prešovského kraja deväť hasičských áut.


 

 

 

Na hasičskej stanici v Košiciach odovzdala šéfka rezortu vnútra šesť repasovaných vozidiel Tatra (T-815, T-138 a T-148) obciam Borša, Sečovce, Michaľany, Pavlovce nad Uhom, Švedlár a Paňovce.

V Prešovskom kraji sa zase na nové vozidlá môžu tešiť obce Lemešany, Spišské Bystré, Spišská Teplica.

Ministerka vnútra Denisa Saková ocenila existenciu dobrovoľných hasičských zborov na Slovensku. „Či už je to proti povodniach, nehodách alebo požiaroch, často ste na mieste pri svojich susedoch rýchlejšie ako profesionálni hasiči. Všetku túto ušľachtilú prácu robíte na úkor svojich rodín a voľného času. Preto vám chcem úprimne poďakovať ,“ povedala Denisa Saková. Pripomenula, že rezort vnútra len tento rok odovzdáva dobrovoľným hasičom približne 800 protipovodňových vozíkov a niekoľko stoviek repasovaných nákladných vozidiel. „Je to len taká malá odrobinka, ktorú môžeme spraviť,“ dodala ministerka Saková.

Prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý upozornil, že odovzdávané vozidlá prešli rozsiahlymi opravami. „Verím, že budú slúžiť ešte minimálne 20 rokov,“ uviedol. Taktiež ocenil obrovskú podporu, ktorú požiarnici dostávajú pri výjazdoch od dobrovoľných hasičských zborov.

 

 

Autor: (ts-mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2020
Kraj prideľuje dotácie zo svojho rozpočtu po novom
Poskytovanie dotácií z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja má nové pravidlá. Krajskí poslanci na svojom poslednom rokovaní schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov PSK, ktoré zavádza viacero zmien a je už v platnosti.
viac
08.09.2020
Dobrovoľní hasiči v Košickom kraji dostali nové vozidlá
Nové autá Iveco Daily dostali obec Štós, Košická Belá, Rákoš, Trhovište, Jasov, Rejdová, Prakovce, Švedlár, Dobšiná a Borša.
viac
30.09.2021
Východniari urobili v rámci súťaže 10 000 PRE ZDRAVIE vyše 10 miliónov krokov
Aktívnejší bol Košický kraj, ale najvyšší počet krokov zvládol urobiť účastník z Prešovského kraja.
viac
25.06.2022
Minister vnútra SR Roman Mikulec ocenil hasičov a záchranárov v Trnavskom kraji
Od šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca a štátneho tajomníka MV SR Vendelína Leitnera si hasiči prevzali ocenenia za dlhoročný príkladný a zodpovedný výkon služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %