Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
03.10.2019 03:15

Nové ihrisko bude slúžiť žiakom i futbalovým talentom, krstil ho Marek Hamšík


Futbalový reprezentant Marek Hamšík počas otvorenie nového futbalového ihriska s umelou trávou pri ZŠ na Klokočovej ulici v Hnúšti. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Žiakom základnej školy i na výchovu futbalových talentov bude slúžiť nové ihrisko s umelou trávou v areáli ZŠ na Klokočovej ulici v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese, ktoré vo štvrtok oficiálne odovzdali do užívania. Slávnostným výkopom ho pokrstil slovenský reprezentant Marek Hamšík.


Náklady na realizáciu ihriska boli vo výške necelých 50.000 eur a mestu ich ako dotáciu poskytla vláda SR na februárovom výjazdovom zasadnutí v Jesenskom. „Výstavba tohto ihriska bola podporená až na tretí pokus. Naša samospráva si nemôže dovoliť vybudovať takéto ihrisko z vlastných zdrojov, preto veľmi vítame pomoc od vlády,“ uviedol viceprimátor Hnúšte Grigorij Šamin.       

Ihrisko bude podľa jeho slov využívať škola i miestny futbalový klub. „Tento rok spravili veľmi dobrý a kvalitný kemp, ktorý bol zostavený zo žiakov nižších ročníkov. Bola tam výborná účasť a chceli by sme ísť ďalej touto cestou,“ zdôraznil viceprimátor.       

Ako pokračoval, sú radi, že ich pozvanie na otvorenie prijal aj Marek Hamšík. „Je z Banskej Bystrice, ale trénoval v Podlaviciach a ukazuje, že aj z malých klubov môžu vyjsť veľkí hráči,“ podotkol Šamin. Nové ihrisko je podľa neho výhradne futbalové a nie multifunkčné, aby sa viac podporili možnosti trénovania mladých talentov.       

Ako pre TASR uviedol bývalý primátor Hnúšte a terajší štátny tajomník ministerstva vnútra Michal Bagačka, pri výstavbe školy pred 25 rokmi boli pri nej postavené ihriská, ale poznačil ich už zub času. „Aj predtým som sa snažil, aby naše školy a škôlky nemali pocit, že sú zanedbávané. Preto sme sa usilovali o ich rekonštrukciu, čo sa aj podarilo. Neskôr sme dostali dotáciu na ihrisko pri našej ďalšej ZŠ a teraz sa to podarilo aj tu,“ povedal Bagačka.       

Podľa slov riaditeľky ZŠ Ľubice Henčovej im nové ihrisko pomôže pri motivácii žiakov k lepšiemu spôsobu života. „Nachádzame sa v oblasti, kde deti majú málo pozitívnych podnetov. Práve športovaním ich chceme motivovať, aby na sebe pracovali, starali sa o svoj život a budúcnosť,“ uviedla Henčová. Nové ihrisko vzniklo na mieste staršieho asfaltového ihriska, ktoré už podľa riaditeľky nespĺňalo dnešné bezpečnostné normy.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
V obci Nitrianske Pravno pribudlo centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostali ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli vybudovali centrálne detské ihrisko, do prevádzky ho obec spustila koncom mája.
viac
22.08.2020
Otvorenie nového areálu plážového volejbalu v Prešove podporil prezident SOŠV
Loptu na exhibičný zápas v rámci prvého ročníka turnaja Beachvolley Cup 2020, ktorý sa v sobotu odohráva na novom, svojho druhu jedinom profesionálnom ihrisku plážového volejbalu v Prešove, nadhodil prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel.
viac
30.09.2021
V Beluši slávnostne sprístupnilo street workoutové ihrisko
Netradičnou telesnou výchovou žiakov deviateho ročníka Základnej školy Beluše sa 28. septembra v obci otvorilo street workoutové ihrisko na obecnej ploche na ul. Ľ Štúra.
viac
28.03.2023
Po obnove otvorili Petrivaldského vilu, bude tam interaktívna expozícia
Po komplexnej rekonštrukcii v Hnúšti v piatok slávnostne otvorili národnú kultúrnu pamiatku Petrivaldského vilu. Je to jeden z mála zachovaných historických objektov meštianskej architektúry a urbanistického rozvoja mesta z prelomu 19. a 20. storočia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %