Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.02.2018 05:42

Nové kontajnerové stojiská majú zamknuté, legislatíva nepustí


Ilustračná snímka.


Vlani sa breznianskej samospráve podarilo dokončiť desať uzamykateľných oplotených objektov určených na umiestnenie kontajnerov, ktoré majú zamedziť znečisťovaniu okolia asociálnymi živlami a prispieť k dôkladnejšej separácii domového odpadu. Na kľúče od nich si však obyvatelia musia ešte počkať.


Ako informoval magistrát, k používaniu nových stojísk môže dôjsť až po splnení všetkých administratívnych náležitostí, ktoré stanovuje zákon.     

"Po prevzatí celkovej stavby je nutné podať žiadosť na vklad predložených geometrických plánov do katastra, kde je dvojmesačná zákonná lehota. Takisto treba požiadať o kolaudačné rozhodnutie, pričom termín tohto konania stanoví príslušný Stavebný úrad Valaská do 30 dní," vysvetlila vedúca investičného odboru Mestského úradu v Brezne Zuzana Ďurišová s tým, že po vydaní kolaudačného rozhodnutia začne plynúť 15-dňová lehota na nadobudnutie jeho právoplatnosti.      

Podľa Ďurišovej po získaní právoplatného rozhodnutia sa uskutoční odovzdanie diela do majetku mesta, ktoré trvá do piatich pracovných dní. Následne musí dôjsť k prevodu objektov na Technické služby Brezno, ktoré sa stanú ich správcom. Po tomto kroku je zasa povinnosťou "techničiarov" osloviť jednotlivé bytové správcovské spoločnosti, aby zabezpečili kľúče od stojísk svojim členom. Až potom môže stavba slúžiť na svoj účel.      

"Budeme sa snažiť, aby lehoty boli čo najkratšie a občania mohli dostať do užívania stojiská, o ktoré dlhodobo žiadajú. Prosíme ich o trpezlivosť, kým nebude doriešená administratívna časť diela," dodala Ďurišová.      

Horehronská metropola plánuje vo výstavbe kontajnerových stojísk pokračovať i v tomto roku na Ulici ČSA a Krčulovej ulici.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2018
Stropkov uviedol do prevádzky prvé polopodzemné stojiská s online kontrolou
V stredu podvečer uviedli v Stropkove do prevádzky dve moderné polopodzemné kontajnerové stojiská. Neobvyklý termín zvolili hlavne kvôli prezentácii nového projektu širokej verejnosti a poslancom mestského zastupiteľstva.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
13.10.2020
Stav okolia kontajnerových stojísk je dlhodobo neudržateľný
Pracovníci verejnoprospešných služieb mesta Spišská Belá v Kežmarskom okrese zozbierali v septembri z okolia kontajnerových stojísk štyri tony komunálneho odpadu.
viac
17.05.2021
Technické služby mesta Brezno budujú na cintoríne nové urnové miesta
Na starom cintoríne v Brezne Technické služby budujú 14 urnových miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %