Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.10.2019 11:10

Nové Mesto poskytne aj tento rok jednorazový vianočný príspevok


Ilustračná snímka (archív)


Bratislavské Nové Mesto poskytne tento rok už osemnástykrát vianočný príspevok. Jednorazová finančná výpomoc je určená obyvateľom v zlej sociálnej situácii. O príspevok je možné požiadať do konca októbra. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.


Finančnú pomoc môžu získať rodiny s deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, rodiny, ktoré majú deti zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov, či obyvatelia, ktorých špecifikujú Zásady poskytovania finančných výpomocí platných v mestskej časti. "Po požiadaní môžu túto výpomoc získať obyvatelia, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, ako aj osamelí dôchodcovia s nízkym dôchodkom," poznamenáva samospráva.       

Žiadosť o vianočný príspevok sa podáva na oddelení sociálnych služieb novomestského miestneho úradu na Junáckej ulici. Bližšie informácie spolu s tlačivom poskytne predmetné oddelenie, zverejnené sú aj na webovej stránke. Obyvatelia, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, doložia potvrdenie z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR o poskytovaní tejto pomoci. Osamelí dôchodcovia doložia doklad o výške dôchodku na rok 2019. "Hranica dôchodku na poskytnutie tejto výpomoci v roku 2019 je určená do výšky 400 eur," dopĺňa mestská časť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2019
Nové Mesto pomôže vianočným príspevkom takmer 200 obyvateľom
Bratislavské Nové Mesto aj tento rok aspoň čiastočne spríjemní blížiace sa vianočné sviatky tým svojim obyvateľom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi. Takmer dvom stovkám vyplatí mestská časť jednorazový vianočný príspevok.
viac
03.12.2021
Nové Mesto chce zaviesť príspevok pre dieťa v súkromnej MŠ
Bratislavské Nové Mesto zavedenie od budúceho školského roka nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Pôjde o sumu 80 eur mesačne.
viac
16.04.2022
Nové Mesto zvýši príspevok pre deti v súkromných škôlkach na 100 eur
Bratislavské Nové Mesto zvýši nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Jeho výška sa zmení z doterajších 80 na 100 eur.
viac
29.06.2023
Nové Mesto zavádza príspevok na školské potreby pre prvákov
Bratislavské Nové Mesto rozšíri možnosti jednorazovej finančnej výpomoci o príspevok na školské potreby pre prvákov základných škôl. Finančný príspevok bude vo výške 30 eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci. O príspevok môžu rodičia požiadať do polovice septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %