Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
11.03.2018 11:00

Nové Zámky chcú získať titul Mesto kultúry 2019.


Logo


V rámci výzvy, ktorú vydal Fond na podporu umenia, sa môže radnica uchádzať o podporu až do výšky 300-ti.s eur. Mesto chce získať titul prostredníctvom projektu, ktorého mottom je Jednota v rozmanitosti, rozmanitosť v jednote.


       Ako informovala radnica, cieľom projektu i jeho jednotlivých aktivít je prispieť ku kultúrnej rozmanitosti a vzájomnej tolerancii. „Naša schopnosť vzájomného dialógu, kreativita a otvorenosť, spolu s kvalitnou kultúrnou infraštruktúrou a s nadšeným tímom organizátorov a dobrovoľníkov, sú hlavnými devízami a argumentmi, prečo by sa práve Nové Zámky mali stať prvým Mestom kultúry Slovenskej republiky,“ konštatuje sa v projektovom zámere.      

 Prínosom projektu, s ktorým sa Nové Zámky chcú uchádzať o titul Mesto Kultúry 2019, je podľa magistrátu profesionálne koncipovaná programová skladba, ktorá predstaví rôzne formy súčasného umenia a tradičnej kultúry s celoslovenským a medzinárodným presahom. „Podporí spoločenský, multikultúrny a komunitný život, osloví a aktivizuje čo najširšie spektrum adresátov, začlení kultúru do občianskej každodennosti, sprístupní menej dostupné umelecké žánre, naštartuje nové kultúrne tradície, inšpiruje a otvorí verejný priestor poznaniu, rozmanitosti a inakosti,“ informovala radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
Nové Zámky od septembra zastavia vývoz komunálneho odpadu neplatičom
Takmer milión eur dlhovali ku koncu minulého roka občania a podnikatelia mestu Nové Zámky za vývoz komunálneho odpadu.
viac
13.01.2020
Banská Štiavnica: Mesto kultúry 2019 odovzdá štafetu Novým Zámkom
Banská Štiavnica má za sebou rok kultúry, keďže ako vôbec prvé slovenské mesto získalo titul Mesto kultúry 2019. Už o niekoľko dní odovzdá štafetu Novým Zámkom - Mestu kultúry 2020. Stane sa tak 18. januára.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
31.07.2021
Múzeum Jána Thaina predstaví mesto v premenách času
Zmeny vzhľadu mesta Nové Zámky so zameraním sa najmä na posledných 20 rokov predstaví výstava Nové Zámky v premenách času. V priestoroch Múzea Jána Thaina bude sprístupnená od 6. augusta do konca októbra tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %